h

Gladde praatjes en loze beloftes

11 december 2019

Gladde praatjes en loze beloftes

Foto: Cor van Londen

Herinnert u het zich nog: 11.000 handtekeningen voor het behoud van stadsstrand, had de SP opgehaald. Voor het stadsstrand zoals dat in 2017 was: een oase van lucht, licht en ruimte in de steenwoestijn van het centrum. Het stadsstrand als broedplaats voor nieuwe ideeën. Het stadsstrand als plaats van ontmoeting en evenementen.

De andere Veense politieke partijen schrokken zich rot van al die handtekeningen. Zij hadden daar op de plek van het stadsstrand een prestigeproject gepland met winkels of met een theater. Er werd haastig een dialoogavond georganiseerd voor de inwoners, om hen de illusie te geven dat zij toch ook een lepel in de pap hadden. Maar ook om de indruk te wekken dat al deze politieke partijen voor het stadsstrand waren, zij het in een iets andere vorm.
(Mooie gladde praatjes want ondertussen werd door diezelfde partijen vooral gekeken naar wat het stadsstrand kostte en niet naar wat het opleverde.) 

Foto: Enna van Duinen

Op die dialoogavond, beloofde wethouder Stroobosscher bijvoorbeeld van alles: Het stadsstrand zou even groot blijven . Het zou alleen een eindje opgeschoven worden. Er zou als “landmark” een zogenaamde watertoren komen, de ijsbaan kon op dezelfde plaats blijven. Kortom, alles wat de inwoners met het stadsstrand voor ogen hadden, zou blijven, aldus de wethouder.
En tijdens de gemeenteraadverkiezingen was het behoud van het stadsstrand voor bijna alle politieke partijen een onderwerp in hun programma.

Na anderhalf jaar zien we het resultaat: Een stadsstrand waar al een behoorlijk stuk van afgeknabbeld is omdat de Helling verlegd is. Het stadsstrand is niet, zoals beloofd, verschoven naar de gracht want tussen de gracht en het strand zien we nu een trottoir. Er komt een paviljoen, dat toch minstens de helft van de oppervlakte van het huidige stadsstrand beslaat. En het toekomstige stadsstrand is een kneuterig aangeharkt stukje grond. Bepaald geen vrijplaats voor nieuwe ideeën en initiatieven,.
(Ik vraag me trouwens wel of dat kleine speelhuisje nu de beloofde watertoren is.)

Foto: Gemeente Veenendaal

Gladde praatjes en valse beloftes. Wat koop je er voor?
Volgens mij alleen maar dat de inwoners nog meer schijt hebben aan de politiek!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier