h

Systemisch gebrek aan huurwoningen Veenendaal (deel 5)

19 juni 2020

Systemisch gebrek aan huurwoningen Veenendaal (deel 5)

Systemisch betekent 'door het hele lichaam'. Zo is het gebrek aan huurwoningen in Veenendaal systemisch. Je vind het overal terug.
Wij zijn de laatste tijd in contact geweest met huurders en aan de hand van enkele verhalen zal ik aantonen hoe het systemisch gebrek aan huurwoningen eruit ziet.

Systemisch gebrek 5

Het was een vrouw van middelbare leeftijd. Zij woont al jaren in een kleine benedenwoning met een gunstige huurprijs. Maar nu wil ze weg. Ze hoopt in een leuke seniorenflat terecht te komen. De vraag is alleen of ze dat financieel kan opbrengen.

Waarom wil ze dan weg? 

Ze voelt zich onveilig. In de woningen die leeg zijn komen te staan, worden nu vaak mensen geplaatst met verward gedrag. In haar directe omgeving woont iemand die verslaafd is. Zijn levensritme is onaangepast. Zo komt bijvoorbeeld ’s nachts uit zijn huis harde muziek of kookgeuren. Een andere buurtgenoot heeft last van waanvoorstellingen en smijt regelmatig met huisraad. En weer een andere buurtgenoot verzameld alles wat los en vast zit waardoor de hele omgeving vervuilt en er ongedierte komt. 

"Natuurlijk moeten deze mensen ook wonen," zei de vrouw, "maar als je teveel mensen met verward gedrag in één straat zet, verpaupert de buurt en gaat de rest van de bewoners in de straat vanzelf weg."

Door het toewijzingsbeleid ontstaat er gettovorming.

Foto: Baukje Hiemstra


Zie ook:

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier