h

Stop de wooncrisis!

8 augustus 2021

Stop de wooncrisis!

Foto: SP Veenendaal

We horen het overal: De huur is te duur. We wonen in een doortochtwoning. Ik betaal me blauw aan energiekosten. Ik wil graag kleiner wonen, maar ik krijg maar geen huis toegewezen. Mijn kinderen zijn al volwassen, maar ze wonen nog steeds noodgedwongen thuis.

Dat er een wooncrisis is, is alom bekend. De SP wil wel eens precies weten wat er allemaal mis is. Daarom kan iedereen zijn verhaal melden in het zwartboek sp.nl/wooncrisis.

Verder trekken de SP afdelingen de wijken in om verhalen te noteren. Ook SP Veenendaal is hier druk mee bezig. Afgelopen week zijn we naar het Zuiderkruis  getrokken met de enquête over de wooncrisis. We hebben heel wat verhalen voor het zwartboek op weten te halen.

Het meest verbazingwekkende verhaal dat ik hoorde was dat ‘rijke’ mensen een huis voor hun studerende kinderen kopen en dan de huurprijs zo laag doen, dat die kinderen huurtoeslag kunnen aanvragen! Zo worden goedkopere huizen onttrokken aan de mensen met de lagere inkomens en wordt er ook nog eens op slinkse gebruik gemaakt van belastinggeld.

Verder hebben we een aantal verhalen gehoord over een sterke verhoging van de schoonmaakkosten en veel mensen hadden klachten over muizen en tochtige koude appartementen.

Wilt u ook uw verhaal kwijt?
Ga dan naar SP.NL/WOONCRISIS.
Een druk op de knop en je bent er al.


Foto: SP Veenendaal

Zie ook:

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier