h

Gemeenteraad, doe er wat aan!

19 april 2022

Gemeenteraad, doe er wat aan!

Laatst stond er met vette chocoladeletters in de Rijnpost dat Veenendaal steeds minder afval produceert. Leuk verhaal, maar om eerlijk te zijn, geloof ik er niet zoveel van. Bedoeld wordt waarschijnlijk dat ACV steeds minder afval binnen krijgt.

Want om je afval kwijt te kunnen, moet je in de hoogbouw bij elke storting betalen. En als je een kleine beurs hebt, zoek je naar andere oplossingen. Laatst hielpen wij als SP Veenendaal mee om het zwerfafval te rapen bij het Schrijverspark. De opbrengst loog er niet om!

Heb je grofvuil, dan wordt het je ook moeilijk gemaakt. Er moet digitaal een afspraak gemaakt worden. Zonder afspraak kom je echt niet op de gemeentewerf, ook al ben je de enige voor de poort. Want zegt de poortwachter: "Dit zijn de regeltjes. En daar houd ik me aan!
Laatst wilde ik zo’n digitale afspraak maken. Het kostte mij al gauw een kwartier ergernis. Volgens de computer was mijn postcode of huisnummer incorrect. Volgens mij klopte het als een bus. Uiteindelijk heb ik de moed opgegeven. Ik geef de pallets die ik weg wilde brengen wel aan iemand met een vuurkorf.

Lukt het je wel om een digitale afspraak te maken, dan ben je  als je bezitter bent van een redelijke opslagruimte en een auto met trekhaak in het voordeel. Je mag namelijk slechts vier keer per jaar met je grofvuil 'kosteloos' naar het afvalbrengstation.
Heb je thuis geen ruimte voor de opslag van grofvuil, dan vraagt het creativiteit om toch je afval kosteloos kwijt te raken. Die creativiteit eindigt vaak bij het dumpen in bosjes.

Al met al, we leveren wel minder vuil in bij het ACV en hoeven daardoor minder afvalstoffenheffing te betalen, maar de kleinbehuisden en mensen met een smalle beurs winnen hier niets bij.

Het huidige is systeem zinloos en klantonvriendelijk en de leefomgeving  wordt steeds minder aantrekkelijk door dit gemeentebeleid!
Ik zeg: Doe er wat aan!


Zie ook:

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier