h

Landelijke schoonmaakdag 2022

27 maart 2022

Landelijke schoonmaakdag 2022

Foto: onbekend / Toke van de Rovaart

19 maart 2022

Grote gebeurtenissen werpen hun schaduw vooruit!
Een maandje geleden ongeveer kregen we een app je van de coördinator van het Schrijverspark, of we zaterdag 19 maart vrij konden houden, i.v.m. de Landelijke Opschoondag. Dit is de zaterdag na de verkiezingen, dus ja, onder voorbehoud heb ik mij die ochtend vrijgehouden!

Helaas was dat maar goed ook, want beste mensen, wat een puinhoop was het weer in het Schrijverspark!

Om 10 uur zouden we beginnen, maar enkelen van ons waren al een poosje bezig geweest, waardoor er al 4 volle zakken en “los” materiaal naast de restafvalbak stonden!
Maar…. Niet begonnen zonder een bakkie koffie/thee, en een praatje, weer helemaal verzorgd door onze coördinator Erna! 

Gelukkig scheen de zon, en…. Was er een grote groep enthousiaste mensen van het Team Clean Veenendaal bij ons aanwezig om ondersteuning te geven! Zij hadden een grote ring bij zich waardoor de afvalzak openbleef, ook zij waren geroutineerd in het zwerfafval rapen/grijpen, wat een uurtje later voor een (helaas) grote opbrengst zorgde! 

Onder het genot van een wederom koffie/thee, nu een lekkere koek erbij, een broodje en alvast paaseitjes, warme hapjes (verzorgd door onze Sponsor) sloten we de ochtend af, met nog een oproep van de coördinator van het Clean Team, om dit na 3 weken te herhalen, met de kans dat het dan wat langer schoon zal blijven.

Foto: Toke van de Rovaart

Helaas was deze hoop ijdel, na het weekend lag de straat alweer bezaaid met de nodige verpakkingen van het uitgaanspubliek, iemand had er nog een tas met oud papier bijgezet, wat later in de middag door de officiële afvalcoach was opgehaald.

De laatste foto is echter alweer van vandaag.
Helaas staat er geen naamkaartje bij van wie de 'zooi is!

 

Reacties

Het staat er weer mooi op Jan, ik hoop dat het helpt!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier