h

Helemaal klem!

11 januari 2023

Helemaal klem!

Foto: SP Veenendaal

Honger en geen verwarming...

Afgelopen zaterdag stonden we weer op de markt voor onze petitie. Het was rustig in het centrum. Toch bleek ons bord met ‘Nationaliseer onze energie’ aantrekkingskracht te hebben. Mensen liepen spontaan naar ons toe en vroegen hoe het nu zat met de energie.

Wel, door het prijsplafond geeft de regering rechtstreeks maximaal 40 miljard aan de energiebedrijven. En ze vraagt er niks voor terug. Wij als SP vinden dat we hiervoor minimaal zeggenschap terug mogen krijgen, bijvoorbeeld in de vorm van aandelen.

De meeste mensen die we spraken vonden dat we onze energie nooit hadden moeten verkopen. Ze tekenden maar al te graag onze petitie. Ook kregen we schrijnende verhalen te horen van mensen, die hun hoofd niet meer boven water kunnen houden.

Zo vertelde een mevrouw mij dat zij rond moet komen van €1000,00 per maand. De huur met aftrek van de huursubsidie is bijna € 600,00, de energiekosten zijn €389,00. En van de rest moet zij de zorgverzekering en haar levensonderhoud van betalen.
"Dat gaat niet. Ik zet klem Ik moet honger lijden en de kachel kan niet aan."
Ze was in december met dit probleem naar de gemeente geweest.
Maar de ambtenaar die daar over gaat, was tot 9 januari  op vakantie!

Toeslagcheck

Wat ons ook ter ore kwam, is dat veel mensen niet weten van de €1300,00 tegemoetkoming in de energiekosten. Op onze link www.spveenendaal.nl/energietoeslagcheck kunt u in twee klikjes  zien aanmerking komt voor deze toeslag. Wees er snel bij want voor 2022 kunt u het tot en met januari nog aanvragen.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier