h

Ditjes en datjes

17 september 2007

Ditjes en datjes

Kort verhaaltje over Wilma, Nico, Rita, JP, Bea en de Lampegietersavond.

Afgelopen woensdag stond Wilma in de krant, de Rijnpost. Een mooie kop "SP is positief bezig". Helaas geen online-versie van gevonden, dus zal ik deze jullie schuldig moeten blijven.

Zaterdag vierde Nico zijn verlaatte verjaardagsfeestje met de harde kern van de SP + aanhang. Ook erg gezellig. Verder was er de inloop van de nieuwe bewoners op het gemeentehuis, waarbij er veel genetwerkt werd met oude bekenden en erg weinig nieuwe bewoners kwamen. En daarbovenop kwam nog eens Veenendaal Artistiek, waarvan ik het optreden van kapstok-dichter Maularia Fist (Maurits Sterkenburg) en een barbershop-koor heb meegepikt. Zaterdag was absoluut het drukste dagje van de week.

Maar de Lampegietersweek houdt niet op bij zaterdag. (Ze zijn nog maar net begonnen). Vanavond is de traditionele Lampegietersavond, met optochten door heel Veenendaal, warme chocolademelk en kaneelbisquits. Een mooi stukje Veense cultuur. Klik hier voor de prachtige foto's van de Lampegietersavond van vorig jaar.

Morgen is het prinsjesdag. Hare Majesteit trekt met haar koets door Den Haag om de door Jan Peter Balkenende geschreven troonrede quasi-verveeld voor te lezen. Slaapverwekkender dan het songfestival; de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer zijn vaak 100x zo interessant. Ik vraag me af of JP er dit keer weer zoveel PR tegenaangooit als vorig jaar: toen mochten Bea, JP en Gerrit Zalm alledrie op rij vertellen dat het goed ging met het land - zonder dat er weerwoord mogelijk was. Lekker democratisch.

Overigens, de toestanden bij de VVD pruttelen ook lekker verder. Denk maar niet dat dat nu voorbij is; ze proberen Rita Verdonk buiten de fractie maar binnen de partij te houden. Ramkoers...

U bent hier