h

Nationale manifestatie tegen de bezuinigingen in de zorg!

10 juni 2013

Nationale manifestatie tegen de bezuinigingen in de zorg!

Wat begon als plaatselijke acties door het hele land,van ludieke (handtekeningen)acties door thuiszorginstellingen in hun eigen gemeente, een grote manifestatie in Den Haag op het Malieveld met een kleine 5000 personen, was er vandaag dan DE grote Manifestatie in Amsterdam, georganiseerd door ABVAKABO/FNV. Op de site van de bond hadden zich ongeveer 17.000 deelnemers gemeld.

De bond had gratis bussen ingezet door het hele land, om ongeveer 12.00 uur was het startveld bij de Fabriek dan ook aardig volgelopen met duizenden demonstranten, voorzien van ballonnen, borden, spandoeken toeters bellen fluitjes en ratels.

Aan de optocht deden vele groeperingen mee, van thuiszorggroepen, cli?nten uit verzorgingshuizen, sociale werkvoorziening, politieke groeperingen, FNV/ABVAKABO,vrijwilligers van de dagbesteding! Ze kwamen echt uit het hele land! De stoet ging onderbegeleiding van politie,verkeersregelaars,orde bewakers en fietsende EHBO?rs richting het Oosterpark,waar muziek ons luidkeels verwelkomde. De stoet werd af en toe luidkeels toegejuicht door de omstanders. De demonstranten riepen luidkeels hun leus:

Nee tegen Rutte Nee tegen Rutte Nee tegen Rutte

Het park was ingericht met ruime tenten voor de politieke partijen, van VVD tot SP, en alles wat daar tussen zit. In deze tenten konden de aanwezige politici de problemen van oa de thuiszorginstanties voorgelegd worden, de oplossingen werden soms ook al aangedragen, van geld weghalen bij de zorgverzekeraars/ de zorgmanagers en de administratieve rompslomp.
Lilian Marijnissen, inderdaad de dochter van Jan, trad op als dagvoorzitter, stelde lastige vragen aan de politici, kondigde muzikale / creatieve thuiszorgers aan maar ook de nieuwe voorzitter Ton Heerts aan.

Zo waren er nog andere kopstukken aanwezig, van voorzitters van verenigingen tot Jos de Blok van Buurtzorg; van Emile Roemer, Jan de Wit, Paul Ulenbelt van de SP, tot oa dhr. Nagel van de 50+ partij.
De debaters waren ook kopstukken van de partijen, zoals onder andere: Henk Krol (50+) en Renske Leijten (SP).

Ook de inwendige mens werd niet vergeten; koffie thee en broodjes konden gratis genuttigd worden en natuurlijk was de tomatensoep van de SP ook aanwezig wat zeer welkom was op deze warme drukke dag.

De dag werd afgesloten met een laatste vragen/mededelingen ronde, de politici nemen de problemen mee naar Den Haag waar maandag 10 juni het 2e grote zorgdebat plaats zal vinden, of deze dag dan nog iets heeft opgeleverd hopen we dan te horen!

Als klap op de vuurpijl trad Gerard Joling nog een half uur op, waarna eenieder zijn eigen weg richting huis ging

U bent hier