h

Aan de schandpaal: Blokker Holding

6 oktober 2013

Aan de schandpaal: Blokker Holding

Dankzij de 'zo goed als mama zijn, dat wil je ook'-affaire van Bart Smit, heb ik het sexismemuseum van Asha ten Broeke ontdekt. Het is een online-museum, waar alledaags sexisme tentoon wordt gespreid. Het museum is te bezoeken op  http://seksisme.tumblr.com/

Toen ik dit vanochtend deed, zag ik dat er weer nieuwe aanwinsten bij waren gekomen. Ook eentje van de site van Blokker, waarbij de poppen bij het meisjesspeelgoed staan (... begrijpelijk, maar je zou maar net als jongetje van poppen houden...), en bij het jongensspeelgoed staan de brandweerauto en de doktersset. Want meisjes spelen natuurlijk noooooooooit met een brandweerautootje of een doktersset.

Natuurlijk is deze uiting van seksisme lang niet zo grof en banaal als de stofzuigertjes van Bart Smit uit mijn vorige blog, maar bedenk dan dat het geen wedstrijd is maar een opstapeling: Bart Smit en Blokker maken deel uit van dezelfde holding.

Ik roep niet op tot een boycot, maar ik zou me kunnen voorstellen dat mensen geen geld willen geven aan de chauvinistische zwijnen van Bart Smit en zijn vriendjes van de infame Blokker Holding.
Gelukkig helpt de holding je goed op weg, door op de openingspagina van hun site aan te geven welke winkelketens je moet vermijden als je hen geen geld meer wilt toestoppen. Kijk op: http://www.blokkerholding.nl/ om te zien welke ketens deel uitmaken van de sexistische holding...

Reacties

Heb je niks zinnigs te doen of zo?!
Ook bij blokker mogen jongens met poppen spelen en
meisjes met brandweerautos als de kids maar niet van
zulke onzinnige zinloze discussies beginnen!

Rene, dank voor je reactie. Uit de reclame-uitingen van Blokker blijkt nergens dat jongens met poppen en meisjes met brandweerwagens mogen spelen. Waarom zou je anders een aparte opdeling maken tussen jongens- en meisjesspeelgoed?

Laat speelgoed gewoon speelgoed zijn, en laat de jongetjes en meisjes lekker zelf bepalen of dit voor hen interessant is.

Opvallend trouwens, dat je reageert op een "onzinnige discussie".
Overigens, op dit weblog wordt niet gescholden. Dat onderdeel is dus uit je reactie verwijderd.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier