h

Als een Tierelier...

28 februari 2016

Als een Tierelier...

Foto: Baukje Hiemstra

Afgelopen weken heeft TEAM SP een enquête gehouden over afvalscheiding in de hoogbouw. Dat dit bij de flatbewoners speelt, hebben we gemerkt aan de reacties.

Toen we de enquêtes weer op kwamen halen, lagen de meesten al ingevuld klaar.

Foto: Baukje Hiemstra

In de gesprekken die we hadden hoorden we wel ergernissen. Mensen die zestig liter zakken restafval in een container voor dertig liter propten. Hierdoor opende de volgende gebruiker tevergeefs de dertig litercontainer en was hij  genoodzaakt om zijn afval alsnog in de zestig litercontainer te doen. De laatste meneer betaalde daardoor drie keer zoveel.

Een ander vond het vervelend om helemaal naar het gemeentehuis te gaan voor zakken voor het plastic.
Als werkende is het lastig om binnen dat kantoortijden de doen.

En een oudere mevrouw hoopte dat dit de definitieve manier was. Zij kon de veranderingen niet zo goed meer bij houden.

De indruk is dat mensen niet onwelwillend tegenover de afvalscheiding staan, maar dat de uitvoering nog wel enkele verbeteringen nodig heeft.

Foto: Baukje Hiemstra

Reacties

De foto is goed gelukt.

Waarschijnlijk heb ik de enquête commissie gemist. Ik woon 7 hoog in een flat. Waar ik moeite mee heb, is dat ik nu maar 1x per week mijn plasticafval kwijt kan en niet meer elk moment toen er nog een container stond. Nu moet ik er echt om denken om dinsdagavond na 8 uur en voor woensdagmorgen 07.30 een zak met plastic buiten te zetten. Niet leuk als je 75 bent en 7 hoog woont. Je ziet nu overal al meer rommel liggen. Kortom ik ben ongelukkig met het nieuwe afvalsysteem. Ik moet nu ook bijhouden hoe vaak ik een bruine vuilniszak in de restafvalcontainer gooi, want begin februari 2017 krijg ik de afrekening. Zal voor veel mensen wel schrikken zijn. Maar er worden creatieve oplossingen bedacht. Zak gewoon meenemen naar familie in een andere plaats, die die problemen niet hebben. Tot nu toe heb ik dan ook nog geen zak in de container geplaatst.
SP doe er wat aan.
mvg
J. Vliek

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier