h

Een SP'er is nooit alleen...

14 februari 2016

Een SP'er is nooit alleen...

Foto: SP Veenendaal
Raadsleden van andere partijen vragen me vaak hoe het met me gaat. Ze kijken me aan, alsof ze zich zorgen om me maken. Eén van hen gaf zelfs aan dat ze ZIET dat ik de laatste tijd niet al te lekker in m'n vel zit...

...ik zal natuurlijk niet ontkennen dat de gebeurtenissen van afgelopen herfst me niet in de koude kleren zijn gaan zitten. Maar ik ben niet verloren. Bij lange na niet! Want, zoals ik al zei toen ik voor het eerst, in 2006, gekozen werd als raadslid:

Een SP'er is nooit alleen!

Foto: SP Veenendaal
Familiepartij

De laatste paar maanden is het vaak gebruikt als een belediging: de SP als familiepartij. En hoewel het 'machtsblok' van de familie Breur een hilarische karikatuur is, zit er wel wat in. De SP is een familiepartij, en daar ben ik nog trots op ook.

En nee, het is niet alleen dat mijn ouders zich hebben gevoegd in het vrijwillersteam en zich voor de partij inzetten. Vergis je niet; ik ben dankbaar dat zij dit doen. Maar de SP-familie overstijgt de bloedbanden.

Foto: Cor van Londen

Iedereen die zich inzet voor een betere, sociale samenleving. Iedereen die gelooft in Menselijke Waardigheid, Gelijkwaardigheid en Solidariteit. Iedereen die zich aansluit...
...maakt deel uit van de SP-familie.

En dat is de reden dat een SP-bijeenkomst aanvoelt als een familiereunie. Of het nu een Ledenvergadering, Regioconferentie, Partijraad of het Congres is: we maken allemaal deel uit van de SP-familie, en allemaal hebben we dat familiegevoel.

Foto: Jan Breur


Wereldwijd

Maar het is meer dan (alleen) partijlidmaatschap dat ons bindt. Het is het besef dat we niet alleen zijn in de wereld; dat wij er voor anderen zijn - en anderen voor ons.

Eerder dit jaar organiseerde D66 een thema-avond over levensbeschouwing, waar ik deel uitmaakte van een panel. Daar sprak ik de volgende woorden:

De SP bestaat uit verschillende mensen; christenen, moslims, verstokte atheïsten en zelfs een enkele aanhanger van de Ancient Alien Theory - wat dat ook moge zijn. Maar de waarde die ons allemaal bindt, is de boodschap zorgen voor elkaar en het besef van verantwoordelijkheid voor de samenleving en de wereld om ons heen.

En, wel heb je ooit, toen de Amerikaanse presidentskandidaat Bernie Sanders gevraagd werd naar zijn (diepere) motivatie, zei hij... kijk zelf maar:

Sanders en ik geloven dat een betere wereld mogelijk is. Dat als we onze schouders eronder zetten, niemand hoeft honger te lijden, iedereen toegang heeft tot zorg en onderwijs, en armoede kan worden uitgebannen. En in die overtuiging zijn we verbonden met Jeremy Corbyn; voorman van de Britse Labour-partij.

Dat is ook de reden waarom ik blijf doorgaan. Waarom mijn partij blijft doorgaan. En waarom we uiteindelijk zullen winnen. Want ik ben niet alleen. Een SP'er is nooit alleen.

In de film 'Pride', over de mijnwerkersstakingen in de jaren '80, werd het al gezegd:

When you're in a battle against an enemy so much bigger, so much stronger than you; to find out you have a friend you never knew existed, well that's the best feeling in the world.

En die vriend bestaat. Want een SP'er is nooit alleen. Aanvaard die vriendschap, door op de onderstaande tekening te klikken.
Een SP'er is nooit alleen!

Foto: SP Veenendaal

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier