h

Jong Geleerd...

3 maart 2016

Jong Geleerd...

Foto: SP Veenendaal

Afgelopen dinsdag mochten we weer eens gasten ontvangen op de fractie: Jesper Diepeveen (vice-voorzitter) en Matthias Labee (penningmeester) van de Veense Jongerenraad.

De Veense Jongerenraad (VJ) is een officieel adviesorgaan van het college van burgemeester en wethouders. De raad kan gevraagd en ongevraagd advies uitbrengen over zaken die te maken hebben met jongeren, dit kan gaan over complexe onderwerpen zoals de decentralisatie jeugdzorg maar ook over actuele onderwerpen in de wijk. Tevens kan het maatschappelijke activiteiten organiseren om jongeren te betrekken en te informeren over de politiek.

De Jongerenraad heeft van oudsher een bijzonder plekje in het hart van de SP. Zo ben ik zelf betrokken geweest bij de oprichting ervan. Ik heb in de Jongerenraad gezeten tot ik de dag voor mijn installatie in de gemeenteraad. Bij mijn afscheid kreeg ik de titel 'Erelid voor het leven'.
Charlotte Passchier, die nu in het afdelingsbestuur van onze Veense SP zit, is vice-voorzitter van de VJ geweest.

Met Diepeveen en Labee hebben we een goed gesprek gehad over ontmoetingsplekken, het magere aanbod aan uitgaansgelegenheden (met name voor 18-), jeugdbeleid, hun activiteiten - zoals bijvoorbeeld hun pizzabijeenkomsten.
De adviezen van de VJ worden door ons altijd sterk gewaardeerd. Als er bij raadsstukken een advies van de Jongerenraad zit, is dat altijd een van de eerste dingen waar we naar kijken.

Foto: SP Veenendaal


Na ons gesprek met Diepeveen en Labee wachtte ons nog een pittig fractieoverleg. Er staan zware zaken op de raadsagenda. Kunnen we de Juliahoeve redden van een haastige sloop? Wat moeten we met de ICT-campus? En hoe loopt het af met DEVO?

Wordt vervolgd...

 

Reacties

Goed gesprek gehad, en zeker ook van plan nog meer contact te behouden met de Jongerenraad. Goed om te zien dat het goed met ze gaat. En bekijk vooral ook even hun nieuwe site mensen!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier