h

Nationaal ZorgFonds; in de Ferdinand Bolstraat en omgeving...

4 februari 2017

Nationaal ZorgFonds; in de Ferdinand Bolstraat en omgeving...

Foto: Jan Breur

Het is een simpel procedé. Op dag A doe je de brieven door de deuren, waarin uitleg staat over het NATIONAAL ZORGFONDS. En dat de mensen hun gegevens kunnen invullen om het Zorgfonds te steunen. In de brief staat ook dat je één en ander om zo en zo laat weer komt ophalen op dag B. En op dag B doe je dat...

Deze week was ik in de gelegenheid om te helpen met het ophalen van de steunbetuigingen. De geselecteerde buurt bestond uit: de Ferdinand Bolstraat, de Adriaen van Ostadelaan, de Jacob van Ruydaelstraat en een stuk van de Rembrandtlaan. We verzamelden op de hoek Bolstraat/Rembrandtpark; Toke, Nico, Cor en ikzelf...

Toen gingen we aan de slag. Aanbellen, zeggen waar je voor komt, en afwachten wat het resultaat zal zijn. En natuurlijk zitten er een aantal tussen die niet thuis zijn of niet open doen. Die het vergeten zijn, of niet kunnen vinden. Of die simpelweg geen interesse hebben.
Maar ook veel mensen zijn blij dat je langskomt. Blij met het initiatief. Ze haasten zich om de brief met steunbetuigingen - al dan niet uitgeknipt - voor je te pakken.
Sterker nog: soms kwamen de mensen al uit hun huizen, toen ze ons zagen lopen, om ons de briefjes te overhandigen. Wat een mooie gewaarwording.

Dankzij de effectieve werkwijze waren we binnen de kortste keren klaar. En hadden we 41 nieuwe steunbetuigingen op zak. Een goede score, al zeg ik het zelf.
De teller staat nationaal al op 248.000 steubetuigingen; vooral dankzij kleine actietjes als deze. Maar online steunen kan natuurlijk ook! Kijk op nationaalzorgfonds.nl!

Wilt u uw steun zichtbaar maken? En kijken wat de 'Haagse Politiek' vindt van de beweging voor een Nationaal ZorgFonds? Kom dan op 18 februari naar het NATIONAAL ZORGDEBAT, op het malieveld in Den Haag. Bij 50 Veense aanmeldingen, kan Veenendaal ook een opstapplaats voor de bus worden!

Foto: Jan Breur

Mijn gezelschap die avond (vlnr): Cor, Toke, Nico...


Foto: SP Veenendaal

 

Steun het Nationaal ZorgFonds

Meld je aan voor het Nationaal Zorgdebat

Reacties

Leuk stukje,donderdagavond gaan we weer, nu Dennenlaan/Larikslaan

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier