h

Vrolijk Pasen!

16 april 2017

Vrolijk Pasen!

Foto: Baukje Hiemstra

Vandaag is het Pasen. Elk jaar vieren we dit feest. Maar voor hoe lang nog?

Als we rechts-conservatieve krachten mogen geloven, is er een oorlog gaande tegen onze westerse cultuur in z'n algemeenheid - en christelijke feestdagen in het bijzonder. Pasen, Sinterklaas, Kerst... ze zijn in gevaar.

De elite en 'de buitenlanders' spelen samen onder één hoedje om het leven van 'de hardwerkende Nederlander' zuur te maken. Door ons 'vrolijk voorjaar' toe te wensen. Door paasstol om te dopen tot 'feeststol'. En door paaseieren 'verstopeieren' te noemen.
Het einde der beschaving is nabij...

Eén van de boosdoeners is de HEMA. Vorig jaar zetten zij de bijl in de wortel van alles wat goed is, door ons een vrolijk voorjaar toe te wensen en verstopeieren te verkopen. Was Pasen in de ban?
Welnee... rechts zag spoken. En was te lui om even te fact-checken. Heb ik even voor ze gedaan; mijn deconstructie van verstopeieren-gate lees je HIER.

HEMA heeft kennelijk geleerd van deze hele affaire, en maakt dit jaar duidelijk - overduidelijk - dat ze met de 'gewone Nederlanders' pal achter Pasen staat. Door de Familie Paashaas een prominente rol te geven in hun marketingcampagne.
Die familie Paashaas ziet er dermate eng uit, dat je ze niet snel vergeet. Zelfs in je nachtmerries zie je nog de Paashazen van de HEMA.
Bij dezen is HEMA verschoond van de westerse zelf-haat.

Maar nu zijn het onze scholen.

In een aantal scholen zou het christelijke karakter van Pasen worden weggemoffeld, meldde het AD eerder deze week. De consternatie die erna ontstond was zelfs teveel voor de krant die het nieuws bracht.
De Rooms-Katholieke onderwijskoepel die 'zijn paasfeest zou hebben aangepast omwille van Islamitische leerlingen', herkent zich voor geen meter in het verhaal dat door het AD de wereld in geslingerd is.
Maar toch: PVV belegt een spoedvergadering in de Haagse gemeenteraad, en stelt daar bovenop ook nog eens Kamervragen. Ook de VVD klom in de pen. Want het kan toch niet zo zijn dat scholen zelf bepalen hoe ze Pasen vieren?

Gelukkig hebben we rechts, om de westerse waarden van dit land te beschermen. Onverveerd gaan rechtse partijen de strijd aan tegen al wat on-Nederlands is. Of het nu gaat om een vegetarische schnitzel, of een paasstok zonder kruissymbool - de VVD en haar vrienden staan klaar om het te verbieden.

Je zou denken dat ze dan ook strijden tegen ECHTE bedreigingen van onze waarden. Zoals homo-haat.
Zou je denken.
Maar dat doen ze niet.
SP'er Jasper van Dijk diende in de Tweede Kamer een tweetal moties in, om erop toe te zien dat scholen aandacht besteden aan de acceptatie van LHBTI'ers. Zodat de jeugd in ons land niet opgroeit tot potenrammers, zogezegd.
De VVD, net als overigens het nationalistisch-liberale FvD, stemden TEGEN beide moties.

Want zo rolt de VVD.
Vegetarische schnitzels, verstopeieren, feeststol, 'prettige feestdagen', 'vrolijk voorjaar', en paasstokken zonder kruis zijn uit den boze. Maar homodiscriminatie, dat moet kunnen...

Vrolijk pasen.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier