h

Belasting op Toegevoegde Waarde

2 november 2017

Belasting op Toegevoegde Waarde

Foto: Baukje Hiemstra

Afgelopen zaterdag trokken wij het Franse Gat weer eens in. Onder andere om de bewoners onze jaarkrant aan te bieden en hen te wijzen op de petitie tegen de BTW-verhoging. We verzamelden ons bij de kringloopwinkel van Woord en Daad, alwaar wij enthousiast begroet werden door oud-SGP-raadslid Jan Vermeer...

Het blijkt dat 'de Cirkel', en alle andere kringloopwinkels, vallen onder het allerhoogste BTW-tarief van maarliefst 21%. Dit, terwijl kringloopwinkels veelal door vrijwilligers draaiende gehouden worden en geen winstoogmerk hebben. Bij 'de Cirkel' gaat de opbrengst nota bene naar een goed doel (Woord en Daad).
"De rijksoverheid heeft de afgelopen jaren zo beknibbeld op ontwikkelingssamenwerking, dat initiatieven als deze eigenlijk doen wat zij hadden moeten doen..."

Eigenlijk is het te zot voor woorden dat kringloopwinkels in het hoge BTW-tarief vallen. In de eerste plaats, omdat het hier om tweedehands spullen gaat waarover al BTW is betaald. Verder is het feit dat er kringloopwinkels bestaan een uitkomst voor mensen met een kleine beurs die zich niet alleen maar nieuw goed kunnen permitteren. En er wordt mee voorkomen dat bruikbare spullen op de vuilnishoop mee verdwijnen.
Tel daarbij op dat er niet met een winstoogmerk wordt gewerkt, dat er vrijwilligers zijn die er een leuke besteding van hun dag mee hebben, en dat er vaak ook nog eens een goed doel mee wordt gesteund...

Kringloopwinkels hebben een toegevoegde waarde die je niet moet belasten. En zeker niet met het hoogste tarief!


teken de petitie tegen de btw-verhoging

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier