h

Groen

7 februari 2018

Groen

De politiek moet niet iedere vierkante meter willen bebouwen. Hier is de SP het van ganser harte mee eens. Daarom wil de SP het gehele stadsstrand behouden. Een plek van leven en dynamiek, een echte 'trekker' voor het centrum. Maar ook een rustpunt, waar je even tot jezelf kunt komen. Wij zijn het dan ook niet eens met de plannen van het College om een kolossaal gebouw op het strand te bouwen. Laat het strand lekker het strand zijn.

Het College heeft de afgelopen tijd flink de zaag gezet in het groen. De Dragonderweg en de Patrimoniumlaan zijn onbehoorlijk onder handen genomen. En als omwonenden niet massaal aan de bel hadden getrokken, was hetzelfde gebeurd aan het Ruisseveen. Het College ziet groen als een last; de SP houdt juist van groen. Groen in de woonomgeving is goed voor leefbaarheid, gezondheid en gezelligheid.

Bomen en struiken temperen extreme temperaturen, helpen de grond het hemelwater te verwerken, bieden beschutting tegen wind en neerslag, zuiveren de lucht. De SP wil veel en gevarieerd groen in de wijken. Bomen in een openbaar groengebied mogen alleen nog gekapt worden als zij ziek zijn of gevaar veroorzaken en mits vervangende bomen worden geplant.


Deze tekst verschijnt vandaag op de verkiezingspagina's
in de Veenendaalse Krant.

 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier