h

Eerlijk duurt het langst...

2 maart 2021

Eerlijk duurt het langst...

Foto: SP

D66 en ChristenUnie pronken met andermans veren...

...en krijgen het deksel op de neus!

Om heel eerlijk te zijn, wil de verkiezingskoorts maar niet echt bij me losbarsten. De COVID-19 pandemie maakt het toch allemaal een beetje anders dan andere jaren. Natuurlijk loop ik mijn folderwijkje, maar omdat we door de corona geen marktkraam kunnen hebben en geen bijeenkomsten kunnen organiseren, ontbreekt het gevoel dat de verkiezingen al over twee weken plaatsvinden.

Debatten volgen schiet er ook makkelijk bij in, aangezien ik nauwelijks nog tv kijk en vaak ook nog eens andere verplichtingen heb. Op social media verneem ik vaak achteraf wie het goed deed in het debat en wat de hoogtepunten waren. 

Social media geven mij sowieso nog het meest het gevoel dat de verkiezingen eraan komen. Vooral door het gedrag van sommige partijen op die social media...
...zoals D66 en de ChristenUnie.

Kort geleden was het EIN-DE-LIJK zo ver. De huurbevriezing was er doorheen, na een strijd van maanden. Meerdere moties waren al aangenomen in de Eerste Kamer, maar Minister Olongren bleef hardvochtig weigeren ze uit te voeren. Maar nu had de Tweede Kamer ook een motie aangenomen; de VVD (ja echt) had voor de motie gestemd, waardoor Olongren er niet meer omheen kon.

Op Twitter werd dit uiteraard gevierd door de SP, die hier al van begin af aan voor knokte...
...maar ook door D66 en de ChristenUnie - en dat is opmerkelijk.

D66 en ChristenUnie hadden namelijk TEGEN de motie gestemd. En nu vierden ze op Twitter dat hij was aangenomen...
... hun feestje was dan ook van korte duur. Het duurde niet lang of heel Twitter reageerde op hun tweets om hen aan hun stemgedrag te herinneren.

D66 verwijderde haar tweet rap; namens de ChristenUnie probeerde Tweede-Kamerlid Carla Dik de boel wanhopig te redden met een smoes over de kosten. En deze smoes werd ook weer vakkundig gefileerd door verschillende twitteraars.
Al met al geen goede beurt voor beide partijen.

Als ze direct eerlijk geweest waren, was hen een afgang op de sociale media bespaard gebleven. De moraal van het verhaal: eerlijkheid duurt het langst. En voor een goede dosis eerlijkheid over wie waarover hoe heeft gestemd, is er de website eerlijkkiezen.nl.
Want al komt de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel!

eerlijkkiezen.nl


Tweede-Kamerverkiezingen 2021

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier