h

Een thuiswedstrijd in Rhenen

12 juni 2023

Een thuiswedstrijd in Rhenen

Foto: Baukje Hiemstra / SP Veenendaal

In actie tegen de vierde aanvliegroute

Afgelopen zaterdag hebben Baukje en ik geflyerd in Rhenen tegen de vierde aanvliegroute. Toen wij bij de ALDI stonden, twijfelden we even. Het was de eerste tropische dag van 2023: zouden mensen wel ontvankelijk zijn voor ons verhaal? Bovendien was het wel erg rustig bij de ALDI: waar waren de mensen?

Maar we bleken een flinke meevaller te hebben: deze zaterdag was Cuneradag in Rhenen. Op de Frederik Paltshof en rond de Cunerakerk stonden tientallen kraampjes van allemaal maatschappelijke groepen en lokale organisaties: de bibliotheek, het Cuneratheater, het Klankbord (dat zich inzet voor mensen met fysieke beperkingen) en anderen. Ook een paar politieke partijen waren aanwezig.

We hebben veel flyers uitgedeeld aan voorbijgangers en ook meermalen flyers 'uitgewisseld' met andere organisaties. Baukje heeft nog een mooi gesprek gehad met PvdA Rhenen en ik bleef lang staan bij het Voedselbos Rhenen. De reacties waren zeer verschillend maar we kregen best veel steun. Veel mensen hadden al eerder gehoord van de aanvliegroute, en wij hebben ze nu geïnformeerd over de petitie.

Ik ben blij dat we in Rhenen hebben geflyerd. We hebben veel in Veenendaal actiegevoerd, en nu hebben we laten zien dat SP Veenendaal ook voor Rhenenaren strijdt tegen onrecht. Het voelt ook heel 'herkenbaar' om in mijn eigen woonplaats actie te voeren: een thuiswedstrijd. Baukje, bedankt dat je de hitte hebt getrotseerd en dat je naar Rhenen bent komen fietsen om te flyeren.

Eind juni wordt de petitie aangeboden aan de Tweede Kamer. Als SP Veenendaal kunnen we stellen: wij hebben er onze schouders onder gezet. Wij zijn zichtbaar in Veenendaal en in Rhenen. En de petitie heeft mede dankzij ons meer dan 40.000 ondertekeningen, wat nodig is voor een burgerinitiatief.

Wil jij ons helpen om de vierde aanvliegroute van tafel te krijgen? Je kan de petitie tegen de aanvliegroute ondertekenen op https://www.stop4deroute.nl/.
Geef de petitie vooral door aan huisgenoten, vrienden, familie en aan omwonenden. Hoe meer steun, des te sterker onze positie.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier