h

Spreektekst "Corona"

22 mei 2020

Spreektekst "Corona"

Foto: SP Veenendaal

Raadscommissie 20 mei 2020

Namens de SP wil ik sterkte wensen aan alle mensen die op enigerlei wijze door het coronavirus geraakt zijn. Het zijn zeer bijzondere tijden waarbij veel inwoners hard geraakt worden.

Mooi is het om te zien dat zoveel mensen er met elkaar het beste van weten te maken.  We zien samenwerkingen tussen allerlei hulpgroepen. Mooi is om te zien dat mensen met allerlei achtergronden, geloven en denkwijzen elkaar juist nu weten te vinden en helpen. Gelukkig kwamen veel hulpgroepen niet om in de aanvragen. Maar dit wil niet zeggen dat onze inwoners niet zwaar geraakt zijn.

In de afgelopen raadsvergadering sprak een raadslid zich erover uit dat dit binnen de raad meevalt. Wat mij persoonlijk betreft klopt dit helaas niet. Ik heb in levende lijven mee mogen maken hoe ernstig de gevolgen kunnen zijn. Helaas zal ik mijn oma niet meer terug zien omdat ze is overleden aan deze rottige ziekte. Daarnaast is binnen mijn directe familie ook een Veenendaalse zorgmedewerker definitief positief getest. Ik wil mijn pijn hierover met niets of niemand vergelijken. Maar het laat mij nogmaals zien dat mijn opa en oma mij een wijze levensles hebben meegegeven: Sta je klaar voor elkaar, je buren en je wijk,- dan staan deze ook klaar voor jou.

Veel mensen hebben laten zien dat ze voor elkaar klaar stonden. In klein verband binnen de familie, maar vaak ook tot ver daarbuiten. Denk eens aan de geweldige kracht die van de berenactie uit ging. Duizenden kinderen zijn daar enorm blij van geworden. Maar ook de lokale winkeliers die samenwerkten om elkaar er bovenop te houden met de website steunveenendaal.nl

Uiteindelijk wil ik namens de SP al onze inwoners ongeacht achtergrond, geloof of denkwijze bedanken voor elke vorm van hulp die aan elkaar wordt geboden. Alles helpt.

Afsluitend zal ik alleen de punten benoemen die nog niet eerder aan bod zijn gekomen bij de eerdere sprekers.

  • Extra aandacht moet er zijn en blijven voor groepen mensen die hier extra last van ondervinden. Te denken valt aan onder andere:  gehandicapten en mensen die afhankelijk zijn van een hulpmiddel. Wethouder, is hier extra zicht op, of dit goed verloopt?
  • Daarnaast merken wij dat er niet consequent gehandhaafd wordt door de verschillende handhavingsgroepen. Wil de portefeuillehouder veiligheid hierop reflecteren?
  • Ook maken we ons financieel grote zorgen voor onze gemeente. Maar daarover zal de heer A.J. Breur nu verder spreken namens onze fractie.

Voorzitter bedankt.

Reacties

Gehandicapten vervangen door: mensen met een beperking?

Is het die kennis van Buurtzorg?

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier