h

Blog Sietse van der Bij

16 december 2020

Minder praten, meer betaalbaar bouwen

Opnieuw gaat de gemeenteraad praten over woningbouw in Veenendaal. Maar in plaats van iedere keer hierover te praten zouden er nú meer betaalbare (huur)woningen gebouwd moeten worden. In plaats van de huidige plannen voor dure koop en huur woningen is het tijd voor een betaalbaar alternatief.

Lees verder
13 oktober 2020

Gratis mondkapjes voor de minima.

Er gelden steeds meer maatregelen en landelijke adviezen waarbinnen mondkapjes een belangrijk onderdeel vormen. Ook lokaal gelden er steeds meer maatregelen. Gezien de besmettingscijfers ondertussen ook in Veenendaal tot recordhoogtes stijgen, is het van groot belang dat iedereen die dit wil, zich ook aan deze regelgeving kan houden.

Lees verder
22 juni 2020

Schriftelijke vragen

Wachttijd sociale woningen

Geacht College,

Al jaren vraagt de SP aandacht voor het enorme tekort aan sociale huurwoningen in Veenendaal. Vanuit het college wordt er al jaren lang stelselmatig ontkent dat er een wachtlijst zou zijn van zes jaar. Ook toen dit afgelopen week nogmaals door de bewoners van de Dennenlaan is aangegeven. 

Lees verder
27 mei 2020

Bouwen, bouwen, bouwen

Foto: Jan Breur

voor starter en student!

De woningcrisis is ook in Veenendaal nog altijd aanwezig. Voor starters is het enorm lastig om een woning in Veenendaal te bemachtigen. Toch zijn de lange wachtlijsten voor sociale huurwoningen en het krimpende percentage sociale huisvesting een duidelijk gevolg van bewust gekozen politiek beleid. Beleid wat eens flink op de schop mag wat de SP betreft.

Lees verder
22 mei 2020

Spreektekst "Corona"

Foto: SP Veenendaal

Raadscommissie 20 mei 2020

Namens de SP wil ik sterkte wensen aan alle mensen die op enigerlei wijze door het coronavirus geraakt zijn. Het zijn zeer bijzondere tijden waarbij veel inwoners hard geraakt worden.

Lees verder
7 maart 2020

Willem Drees Lezing

Foto: SP Veenendaal

De energietransitie pakt mijn woning af,

maar subsidieert wel mijn baas zijn nieuwe Tesla.

De energietransitie, het is een term welke je tegenwoordig bijna dagelijks voorbij hoort komen in de landelijke politiek. Ook in tv-programma’s zoals Een Vandaag en Nieuwsuur is het regelmatig aan de orde. De papieren werkelijkheid is dat uit onderzoek van Motivaction blijkt dat 79% van de inwoners op dit moment achter de energietransitie staat (Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, 2019). Maar, vraag ik mezelf af, weten deze inwoners wel goed wat dit betekent? Wie profiteren er eigenlijk van de huidige energietransitie?

Lees verder

U bent hier