h

Demonstratie voor de zorg in Amsterdam, 12 september 2015

15 september 2015

Demonstratie voor de zorg in Amsterdam, 12 september 2015

Foto: Elton Wollenberg
Na de nodige e.mails zonder resultaat, ging ik, Toke,  alleen naar Amsterdam , met gratis treinkaart van de FNV, de nodige vertragingen van het o.v. dus gezellig druk in de treinen.

In Utrecht werden de eerste  FNV T.Shirts en SP jassen en truien gesignaleerd, dus ging het allemaal richting Museumplein waar de nodige materialen uitgedeeld werden,van buttons tot vlaggen, van spandoeken tot borden met  teksten. Anderen hadden eigen spandoeken,toeters en bellen meegenomen die in de aanloop van deze demonstratie/manifestatie verzameld waren.

Foto: Elton Wollenberg
In de afgelopen 2 jaar is er hard gewerkt naar deze Demonstratie toe, met de nodige handtekeningen actie’s; de laatste aktie heeft ruim 800.000 handtekeningen bijeen gebracht.

Dat het niet goed gaat in de zorg door bv. te veel geld naar de managers, te veel ontslagen in de zorg(ruim 65.000) is er becijferd, 800 verzorgingshuizen dicht, ouderen die terug moeten naar huis, omdat ze te weinig zorg nodig zouden hebben.

Helaas is het huis weg,is er geen beschermende omgeving meer gedurende 24 uur per dag,en ligt de thuiszorg op zijn gat, onder auspicien van de Gemeentes die te weinig geld zouden hebben(vlgs. De Hr van Rijn ligt er genoeg in Den Haag)... Maar heeft de regering niet 40% bezuinigt op de zorgtaken die overgeheveld zijn (populair gesteld: bij de Gemeenten over de schutting gekieperd)?

Welke verschijnselen zien wij naar aanleiding van de maatregelen van de zgn. Participatiewet? Meer verwarde mensen op straat omdat de G.G.D, te weinig mensen heeft om hen op te vangen en te begeleiden(totdat er gevaar is voor omstanders,die bv.met gevaarlijke vloeistoffen worden begooid)?

De taken van de politie worden hierdoor steeds groter,terwijl ze ook niet zo veel verdienen als nodig. Overbelaste mantelzorgers die soms drie familieleden moeten verzorgen(eigen meervoudig gehandicapte dochter, een zwager met een halfzijdige verlamming t.g.v. een  hersenbloeding,daaruit voortvloeiende een neef die op het verkeerde pad komt.

Mocht u in het rijke bezit zijn van een krant,kunt u de gevolgen van de problemen in de zorg letterlijk volgen!

Foto: Elton Wollenberg
Om 12.00 kwamen er op de podium wagen verschillende “kop”stukken uit de zorg aan het woord, waaronder de mensen van de thuiszorg,iemand die al drie keer heeft meegemaakt dat ze naar een andere zorginstelling werd overgeplaatst,het loon steeds minder werd,het werk in steeds minder tijd moet doen. Er worden voorschriften meegegeven wat je wel of niet mag doen(bv.de ramen maar 2 x per jaar lappen)hoeveel tijd je aan de werkzaamheden mag besteden.

Dan zijn er nog de mensen in de zieken- en verzorgingshuizen waar er onvoldoende handen aan het bed zijn, de mensen nauwelijks een douchebeurt krijgen of er onvoldoende mensen zijn om leerlingen te begeleiden.

Zo loopt er aardig wat in de soep in de Jeugd-, ouderen-, chronisch zieken/gehandicapten- en de thuiszorg. Na een “Mars” van ruim 3 km door Amsterdam onder begeleiding van,ordebewakers, politie en EHBO, gejuich van toeristen en publiek wat langs de kant stond trok een stoet van toch wel een kleine 20.000 man richting het Westerpark in Amsterdam.

Foto: Elton Wollenberg
Daar werd een gesprek met minister van Rijn gevoerd, onder luid boe geroep van het massaal toegestroomde publiek. Nadat de meeste mensen het park bereikt hadden ging het debat met drie belangrijke vertegenwoordigers van politieke partijen van start met Linda Voortman (GroenLinks), Grace Tanamal (PvdA), en onze eigen Emile Roemer (SP).

GroenLinks en de SP kregen de handen op elkaar; de PvdA moest het stellen met een negatiever resultaat. De koeien kwamen weer van stal ~ er werd "boe" geroepen.

Foto: Elton Wollenberg
Groen Links en SP hebben al verschillende verzoeken ingediend, maar kregen steeds de meerderheid niet mee. Maar de SP heeft nog iets in het vat! Wat dat is, kunt u lezen op het SP.nl...

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier