h

P*mp het winkelcentrum!

19 maart 2016

P*mp het winkelcentrum!

Foto: Jan Breur

Verslag dialoogavond

Plaats van handelen: het Gemeentehuis in Veenendaal op woensdag 16 maart jl.

Veel gegadigden voor deze avond uit alle lagen van de bevolking, van inwoners, bezoekers, winkeleigenaren, makelaars tot deskundigen op velerlei gebied.

Bij binnenkomst kreeg een ieder de agenda en lijst met thema’s die zijn aangedragen door zowel de bezoekers op de zaterdagmiddag die geënqueteerd waren door de gemeenteraadsleden alsook de enquete die kon worden ingevuld op de website van de gemeente.

Foto: Jan Breur

Na een korte en zeer snelle inleiding van de hr. Lochtenberg junior,werd er een samenvatting gegeven  door Tineke Bette wat allemaal uit de enquete naar voren is gekomen, de thema’s van deze avond,keurig voorzien van duidelijke pictogrammen.. Van parkeren van de auto en de fiets, tot de Pniëlkerk en de aankleding van het winkelcentrum, van Attractiepark tot het Rabo-terrein, en van Evenementen tot Branding (het op de kaart zetten van Veenendaal als merk).

Nu mochten de deskundigen hun zegje doen, gedurende 1 minuut, over een van deze thema’s. Met een ludieke toeter werd het einde van de minuut aangegeven.

Foto: Jan Breur

Daarna konden de bezoekers zich verdelen over verschillende raadskamers o.l.v. een gespreksleider, zich bij hun favoriete thema aansluiten om daar over te praten.

Zelf heb ik gekozen voor het thema fietsparkeren, waar drie adviezen werden voorgelegd, van een fietsenstalling die kon worden geplaatst bij grote/extra evenementen, en van een 3 tot 5 sterren fietsenstalling met bemensing door een fietsenmaker,openbare toilet,oplaadpalen voor de electrische fiets en kluisjes voor de boodschappen..Na ruim een half uur gingen we weer terug naar de zaal of de tribune,waar de bevindingen werden teruggekoppeld(2 minuten de tijd)per thema

Foto: Jan Breur

Daarna werd er( gelukkig op een rustige toon )verteld wat we met de papieren muntjes moesten doen die we bij de ingang hadden ontvangen. Deze mochten we gaan verdelen over verschillende vazen waar de onderwerpen van deze avond op beschreven waren.

Aan het einde van deze avond werd de uitslag bekend gemaakt, die te vinden zal zijn op de site van de gemeente.

Onder het genot van een hapje en een drankje werd er stevig nagepraat over deze hele avond, die aardig verzorgd was door de gemeente. Een paar minpuntjes: het geluid van de toeter was harder dan het geluid van de microfoon voor de gasten. Het scherm boven werd vrij laat aangezet; de mensen op de tribune hebben niet alles mee gekregen vanaf het begin.

Foto: Jan Breur


Tip: zorg voor een duidelijk verslag in de plaatselijke krant, en eens op een zaterdag open huis houden over de thema’s die uit de enquetes zijn gekomen. Niet iedereen kan op een avond!

Foto: Jan Breur

Lees ook:

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier