h

Goed nieuws voor de mensen in de (Thuis)zorg!

20 mei 2016

Goed nieuws voor de mensen in de (Thuis)zorg!

Foto: Jan Breur

Woensdag 18 mei kwam de uitspraak van de rechter voor de mensen die hun Gemeenten hebben aangeklaagd i.v.m het uitgeven van minder uren voor de thuiszorg.

Ook de huishoudelijke zorg in zorgpakket 2 moet vanuit de W.M.O. pot betaald worden!

Dit is de h.h. zorg die verleend wordt bij cliënten die zowel h.h. zorg als waar een oogje in het zeil moet worden gehouden of zij de regie over hun leven nog zelfstandig kunnen uitvoeren .

Voor meer informatie zie het artikel op NOS.nl.

Foto: A.J. Breur


Op naar een nationaal zorgfonds

Zonder Eigen Risico

Ander zorgnieuws: In den lande wordt gepleit voor een Nationaal Zorgfonds zonder Eigen Risico. Tijdens de laatste SUPER ZATERDAG zijn we daar in Amersfoort zijn we hierover het gesprek in gegaan met bewoners van het Soesterkwartier.

U kunt u ook uitspreken voor een Nationaal Zorgfonds dat de Zorgverzekeraars vervangt. En Zonder Eigen Risico. Kijk op nationaalzorgfonds.nl.

Foto: Emile Grivel

Foto: Jan Breur

Reacties

Uitspraak rechter: ik ben hier ontzettend blij mee, Ik ga ervan uit dat de gemeente haar verantwoordelijkheid neemt en deze uitspraak zo snel mogelijk in praktijk gaat brengen. Ik reken op een pro-actieve houding van de gemeente. Zeer laagdrempelige en goede voorlichting, goed geïnformeerde WMO-consulenten zijn van zeer groot belang..
En.....snelle en adequate acties vanuit de gemeente zodat de mensen met een hulpvraag weer snel krijgen waar zij recht op hebben.

Lijkt me inderdaad niet meer dan terecht dat de gemeente zo spoedig mogelijk deze uitspraak van de rechter ter handen neemt en daarmee het juiste doet voor deze mensen. Geen getreuzel of gemaar, aanpakken!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier