h

Regioconferentie/Super Zaterdag

19 april 2016

Regioconferentie/Super Zaterdag

Foto: Elton Wollenberg

De SP is een partij van doeners. Het mag daarom niet verwonderlijk zijn dat, afgelopen zaterdag (16 april), de Regioconferentie werd gecombineerd met een Super Zaterdag: een Huis-aan-Huis-actie.

Het onderwerp waarmee de straten (in dit geval: het Soesterkwartier in Amersfoort) was het Nationaal Zorgfonds...

Foto: Elton Wollenberg

Foto: Elton Wollenberg

De Regioconferentie begon met een welkomstwoord van regiovertegenwoordiger Koen Verhofstad, en een presentatie van SP-afdeling Amersfoort. Zij hadden samen met de bewoners van de Bachweg actie gevoerd tegen verhuurder 'De Alliantie', die het onderhoud aldaar liet versloffen. Die actie hebben ze gewonnen.

Foto: Elton Wollenberg

Foto: Jan Breur

Provinciaal fractievoorzitter Ad Meijer legde verantwoording af voor het jaar van de provinciale fractie. Een belangrijk onderwerp wat daar speelt is het Openbaar Vervoer. De nieuwe consensus met Syntus gaat inhouden dat de kwaliteit van het busvervoer omlaag gaat, en het vak van buschauffeur wordt gedevalueerd. Hier kunnen we nog acties verwachten...

Foto: Jan Breur

Foto: Elton Wollenberg

Daarna was het de beurt van Europarlementariër Anne-Marie Mineur. Zij blikte kort terug op het Oekraïne-referendum, maar vooral ook vooruit op de volgende slag: TTIP. Momenteel is er een petitie gaande om een referendum over TTIP te kunnen houden. Qua handtekeningen is het al zeer veelbelovend; het wachten is op een aangenomen wet om op aan te haken.

Het TTIP-verdrag is nog controversiëler dan het associatieverdrag met Oekraïne. Er zitten veel kwaadaardige elementen in waar de grote bedrijven van profiteren, maar die funest zijn voor milieu, dierenwelzijn, consumentenveiligheid, et cetera. Komt het echter aan op een referendum, dan heeft de SP een tweetal voordelen ten opzichte van het referendum over Oekraïne:

  1. De opstellers van de TTIP-petitie zijn betrouwbare partners, met wie de SP al langere tijd contact onderhoudt.
  2. Er is geen ballast van 'dubieuze medestanders' zoals de PVV. Waar de SP al geruime tijd aandacht vraagt voor de TTIP- en CETA-verdragen, komt de PVV niet eens opdagen bij stemmingen hierover ~ omdat ze het te ingewikkeld vinden.

Foto: Elton Wollenberg

Foto: Jan Breur

Toen was Tweede-Kamerlid Renske Leijten aan de beurt. Zij vertelde over een andere grote missie die voor ons ligt: Nederland bevrijden van zorgverzekeraars die enorme winsten in hun zakken steken, die tot stand komen door te hoge premies en eigen risico's. Het medicijn hiervoor: een NATIONAAL ZORGFONDS zonder eigen risico.

Door dit nationale zorgfonds wordt zorg voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, zonder dat er schandalige winsten worden over de ruggen van de zieken worden gemaakt.

Foto: Elton Wollenberg

Foto: Elton Wollenberg

Foto: Elton Wollenberg

De zaal ging in groepjes uit elkaar om te brainstormen over de invulling van de campagne. Welke organisaties kunnen we betrekken? Hoe brengen we het plan onder de aandacht? Hoe brengen we Nederland betaalbare zorg?

Foto: Emile Grivel

Na die discussie was het tijd om eropuit te trekken. De bestemming: Soesterkwartier. Ten opzichte van het partijpand gelegen aan de overzijde van het spoor...

Foto: Elton Wollenberg

Foto: Elton Wollenberg

Foto: Emile Grivel

Op de websites van SP-Afdelingen Amersfoort en Nieuwegein is meer te lezen over de actie...

Reactie toevoegen

U bent hier