h

Libelle Zomerweek 2016

1 juni 2016

Libelle Zomerweek 2016

Op een avond kreeg ik via Baukje een doorgestuurde mail vanuit het partijkantoor in Amersfoort, waarin de vraag gesteld werd of er mensen bereid waren om de stand op de Libellezomerweek te bemensen.

Het leek mij wel iets, dus belde ik het bijgevoegde telefoonnummer, waarna het afwachten was of ze me nodig hadden. Ook had ik m’n e-mail doorgegeven waarop enkele dagen later de vraag verscheen of ik verschillende dagen aanwezig kon zijn.

Dinsdag 24 mei was voor mij de eerste dag. Vroeg op; wakker worden doe ik wel in de trein! Op tijd op het station Almere Poort, waar de pendelbus naar de zomerweek al klaar stond, ons snel vervoerde naar het terrein, bij de ingang voor de medewerkers werden afgezet. En zo kon mijn eerste dag beginnen.

Het terrein oplopend om me heen kijkend naar een infostand die ik snel vond, waar ze mij konden verwijzen naar het standnummer, en belangrijk: hoe ik er moest komen! Dank zij deze informatie vond ik de tent snel, mooi in een hoekje, links van de PvdA.

Nieuwsgierig ging ik opzoek naar de opening van de tent, met behulp van onze buren kon ik de tent openmaken. Dan alles bekijken wat er voor papieren,folders en flyers zijn.

Mooie grote posters voor de uitklapborden,kleinere op A3 formaat,dozen vol met flyers met ons Thema: NATIONAAL ZORGFONDS ZONDER EIGEN RISICO!

Meubilair bestond uit 3 statafels, verschillende kubussen met SP erop, die worden gebruikt als trappetje (tot 200 kilo belastbaar), tafeltje, of stoel om op te zitten.

Inmiddels waren de andere collega’s ook gearriveerd, werd de stand verder klaargemaakt voor deze dag. De ochtend ging rustig van start, het weer deed zijn best, de zon brak af en toe door het wolkendek, het bleef zelfs droog vandaag!

Het doel van vandaag is: vertel de passant wat de bedoeling is van het Fonds, en hoe we het kunnen betalen. En luisteren. Zijn er gebeurtenissen in het leven van de passanten (genoeg) die een indruk hebben achtergelaten?
We hebben geluisterd, bemoedigd, naam en adressen laten registreren voor het bestellen van een actiepakket, sponzen uitgedeeld (de mand moest regelmatig aangevuld worden.) Halverwege de dag werd er iemand gewisseld; zo zijn we met 4 man de hele dag druk geweest. Hans van Leeuwen was onze 'barman' en voorzag ons regelmatig van koffie/thee. We hadden even tijd om op de “beurs” een rondje te maken,vom daarna weer vol aan de bak te gaan.

Al met al was het een hele leuke dag,weer wat ervaring opgedaan, kennis gemaakt met aktieve buren die hele andere onderwerpen hadden. Verschillende politici kwamen langs (o.a. Jesse Klaver van GroenLinks en Gert-Jan Seegers van de ChristenUnie). De terugweg verliep wat moeizamer, maar met een voldaan gevoel kijk ik op deze eerste dag terug.

Wordt Vervolgd...
Foto's volgen...

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier