h

Pakketjesdag; 16 juli 2016 (campagne Nationaal Zorgfonds)

17 juli 2016

Pakketjesdag; 16 juli 2016 (campagne Nationaal Zorgfonds)

Foto: Baukje Hiemstra

Waren Baukje en ik (Toke) vrijdagavond tijdens het Zomerfestival druk bezig geweest met het flyeren, het gesprekken voeren met de passanten, waardoor we elkaar kwijtraakten... zaterdag ochtend vonden we elkaar weer terug in de nabijheid van de Wolweg; wachtend op de bus die ons naar Amersfoort zou brengen.

Hoewel de cursussen zijn afgelopen, vinden er nog genoeg evenementen plaats waar we elkaar kunnen helpen. Dit was zo’n dag; laten we het voor het gemak pakketjesdag noemen!

Wat stond ons die dag te wachten?

Een hele gezellige dag om aktie-pakketten samen te stellen, want door overweldigend succes lopen "we" een beetje achter met het samenstellen en versturen van de aangevraagde actiepaketten.

"We" is het comité van verzending vanuit de Moed, waar al ruim 17.000 paketten verstuurd zijn. Maar het comité kan het niet bijbenen, zo groot is de respons op de Campagne: Nationaal Zorg Fonds (zonder eigen risico!)

Zijn er inmiddels al 62.000 steunbetuigingen binnen; de aanvraag van Aktie pakketten loopt ook boven verwachting!
Vandaar de noodkreet: Help ons!

Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Er kwamen ruim 80 "hulpverleners" uit alle lagen van de bevolking,en uit alle windstreken! Gezellig dat het was vandaag!

Bij binnenkomst werden de “hulpverleners”met open armen ontvangen door Vincent. De tafels stonden klaar met stapels brieven, flyers buttons en stickers, met op het laatst natuurlijk de grote enveloppen waar alles in verzameld en opgestuurd word.

In het begin even wennen, maar al snel hadden de ruim 80 man de slag te pakken! Er werden ook mensen gevraagd om achter de computer plaats te nemen om de steunbetuigingen te verwerken. Zo was er een kleine fabriek in gang gezet. Allemaal op vrijwillige basis!

Er werden flyers en contactadreslijsten afgeteld. Regelmatig werd er om aanvulling van materialen gevraagd; anderen zorgden voor materiaal wat uit het grote magazijn moest komen! Ze konden het nauwelijks bijbenen!

Om 12.00 werd het werk onderbroken voorr een welverdiende lunch, een praatje met bekenden en een “peukenpauze”. Er waren door de mensen al 3000 paketten klaargemaakt!

Na de lunch gingen we weer hard aan de slag. De aktiepaketten voor verzending die van een etiket voorzien waren, waren al klaar. De buit werd bij elkaar gebonden en in postzakken gedaan. Daarna ging de mensenmassa nog even door met aktiepakketten te verzamelen, zodat er weer wat klaar lag als er weer aanvragen binnen kwamen.

Dat die binnenkomen is zeker!

's Avonds heb ik nog ruim 50 steunbetuigingen ingevoerd. De  landelijke teller staat nu op ruim 62.000!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier