h

Een weekje SP

19 december 2016

Een weekje SP

Foto: Jan Breur

Ook afgelopen week weer een drukke week voor de SP.

Begon ik dinsdag alleen (wegens ziekte van Nico) met het laatste nieuws over het Nationaal Zorgfonds op de ene kant van een á viertje,op de andere kant stonden de verhogingen van de Ziektekostenverzekeraars in %, waarvan helaas de Menzis het hoogste scoorde!

Op dezelfde dag kwam er een Red Alert van det Landelijke SP: Eric Smaling was genomineerd als Groenste Politicus van het jaar! Stemmen dus!

Woensdag voorbereidingen treffen voor Donderdagmorgen: Enveloppen halen en 200 á viertjes vouwen, in de envelop, NZF zegel achterop, bij wijze van afzender!

Donderdag morgen met Baukje bij de Polikliniek gestaan, (weinig bezoekers zo einde van het jaar), daarom de hoofdstraat in en bij een grote supermarkt gestaan, waar de klanten af en aanliepen. Deze supermarkt heeft een grote aktie met levensmiddelen gehouden voor de Cliënten van de voedselbank. Ik heb gehoord dat deze aktie zeer succesvol is geweest!

Vrijdagavond was het erg gezellig in de Hoofdstraat met o.a. de Kerstmannenloop, bovendien was het Late Night Shopping voor de liefhebbers tot 22.00 uur. Hier hebben Baukje en o.g.ook weer de enveloppen uitgedeeld, dus moesten er nog een stel enveloppen en etiketten bijkomen voor morgen,dat moest een klapper worden!

De envelop kreeg er nu een mooie sticker bij op de voorkant, dus moest er nog even hard gewerkt worden.

Foto: Jan Breur

Zaterdagochtend om 10.30 uur waren de laatste etiketten geplakt, in de tas gepakt en dan richting de Hoofdstraat. Het was al gezellig druk, en daar kwamen de andere helpers ook al aan: Nico,Baukje, Jan, Sietse, zo brachten we met 5 man en vrouw de laatste 300 brieven aan de man/vrouw, allemaal in het kader van het Nationaal Zorg Fonds,

Landelijk hebben we nu ruim 237.000 steunbetuigingen, waarvan er ruim 1500 uit Veenendaal komen.

Zondagavond heb ik dit artikel geschreven,zodat ik mee kan nemen dat onze Eric Smaling helaas niet de winnaar is geworden van de Groenste Politicus van het jaar; zijn collega van GroenLinks, Rik Grashoff ging met de eer strijken. Maargoed... genomineerd zijn is al heel wat.

Verder vond ik vanavond nog een vijftal lijsten met ondersteuningen in de brievenbus, die ik nu nog even ga invoeren om het aantal nog even op te schroeven. Zowel landelijk als plaatselijk.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier