h

De laatste sprint

17 maart 2017

De laatste sprint

Foto: Jan Breur

Waren we afgelopen zaterdag 11 maart aardig uitgeblust, na een tamelijk rustige zondag gingen er weer een paar mensen op pad om da laatste dag sponzen uit te delen rondom het Zuiderkruis. Baukje en Toke vielen die eer te beurt, gelukkig was het wel droog, en hebben we nog de kans gekregen om een paar mensen over te halen om in elk geval te gaan stemmen.

Er werden nog enkele posters geplakt op ondergrondse afvalcontainers, flyers op de lantaarnpalen, om nog wat materiaal weg te werken, en de mensen op te wekken om te gaan stemmen! Leuk toch als je de volgende dag gewekt wordt met het zonnetje en vrolijke kleuren?

Foto: Enna van Duinen

Zelfs woensdagmiddag hebben er nog een vrolijk viertal sponzen uitgedeeld, praatjes gemaakt met de mensen, dat varieerde van niet stemmen tot ik heb al gestemd, maar niet op jullie, maar ook diepgaande gesprekken met ondernemers, ouderen over de zorg, collega’s van andere partijen. Foto’s werden van ons gemaakt door een voorbijganger, daarom staan we er weer met z’n allen op!

Foto: Tilmann van de Loo & Sietse van der Bij

Dan is het wachten geblazen, deze tijd werd nuttig besteed door nog een keer de verkiezingsborden na te lopen, nu met een dankwoord voor de stemmers! Een groep van ons ging richting Den Haag, want de moed in Amersfoort was te klein voor alle enthousiastelingen die de afgelopen weken hun beste beentje hadden voorgezet! Een ander clubje ging naar een van de leden om daar met elkaar de resultaten af te wachten! Wat een spanning en sensatie!

Foto: Jan Breur

Wat gebeurde er allemaal nog op de verkiezingsdag zelf? Een van onze leden heeft 15 personen uit zijn woonomgeving naar het stemlokaal begeleid, weer een ander enthousiast lid heeft deze dag enkele personen begeleidt die daar niet zelfstandig heen konden komen!

Wat een inzet allemaal!!!

Foto: Wouter Kolff / Twitter

Het uur van de waarheid kwam voor ons helaas ook naderbij, maar hoewel wij landelijk een zetel kwijt zijn geraakt (op 0,1%) zijn wij de grootste op links geworden, en…… in Veenendaal een winst van maar liefst 478 stemmen t.o.v. 2012! Dank mensen, U hoort en ziet nog wel van ons op een positieve manier!!!

Tot zaterdag in de hoofdstraat!!!!

Foto: Enna van Duinen

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier