h

Regioconferentie, 2 december 2017

5 december 2017

Regioconferentie, 2 december 2017

Afgelopen zaterdag was de regioconferentie voor de regio's Utrecht en Flevoland, in de Moed in Amersfoort. Baukje, Sietse en ik (Toke) gingen bijtijds die kant op; wat was het koud onderweg!

Aangekomen in Amersfoort en een parkeerplek gevonden te hebben, gauw naar binnen voor koffie/thee met wat lekkers erbij voordat we met 40 man aan de slag gingen over het congresstuk wat in Januari op het congres behandeld gaat worden. Als afdeling mochten we enkele exemplaren ontvangen met de bedoeling om deze door te lezen en evt. op/aanmerkingen te plaatsen en deze door te geven op de regiovergadering, zodat deze meegenomen kunnen worden bij de wijzigingen.

Dagvoorzitter van deze dag was Paulus Jansen, wethouder in Utrecht. Hij opende de dag met een korte inleiding waarna Ron Meyer het woord kreeg, als voorzitter en afgevaardigde van het landelijk partijbestuur.
Een interessante dialoog tussen hem en de afgevaardigden van de afdelingen volgde.

Er kwam ook nog een stevige reactie uit het Groene Hart:
Er is gas gevonden op de gemeentegrens bij Woerden! Er is een breed verzet tegen het winnen van dit gas! Sinds 25 maart 2017 is er een petitie/aktie gestart om het bedrijf Vermillion tegen te houden om proefboringen te doen:
www.laathetgroenehartnietbarsten.nl

Hierna was dan eindelijk de langverwachte lunch.

Na de lunch kwam de verkiezing van een de nieuwe regiovertegenwoordiger aan de orde. Dat werd met algemene stemmen Joop Welter.
Afscheid werd genomen van de oude regiovertegenwoordiger, Koen Verhofstadt, maar ook nog van de voorzitter van de afdeling Nieuwegein: Hassan Inekci. Beiden kregen de zilveren tomaat uitgereikt en een mooie bos bloemen.

Hierna volgde er een politiek café, iets om uit te proberen en een aardig succes was, met SP wethouders en andere afgevaardigden!
Enige dingen die ik er uit gepikt heb: Graag als wethouder de ervaringen delen met collega’s en andere raadsleden uit de regio! Laat je zien als partij,ga de buurt in, samen met de fractie en wethouder(s). Bestuurlijke verhoudingen eenvoudiger aanpakken; grenzen stellen = geloofwaardigheid.

Foto’s werden nog gemaakt, waarna een ieder werd uitgenodigd om naar boven te komen voor de bekende borrel; de laatste broodjes konden nog genuttigd/meegenomen worden. Anderen gingen naar huis; sommigen van ons stond nog een gezellige avond te wachten!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier