h

Niet werken onder het minimumloon!

4 september 2018

Niet werken onder het minimumloon!

Foto: Cor van Londen

Op een doordeweekse dag een actie van de SP, wat zal dat worden?

De staatssecretaris, mevrouw Van Ark, heeft volgens haar een goed idee om te bezuinigen. Weer bij een groep die zich slecht kan verweren. Namelijk de werkende mensen met een beperking. Wat voor plan de staatssecretaris heeft bedacht? De mensen met een arbeidshandicap kunnen niet volledig meedraaien; ze hebben dan ook geen recht op het volledig minimumloon.

Nu is dat minimumloon er natuurlijk niet voor niets, een bestaansminimum moet toch gegarandeerd kunnen worden! Mensen die geen minimumloon verdienen kunnen ook geen pensioen opbouwen, en hebben geen recht op vakantiedagen? Dit voorstel zou een flink bedrag op moeten leveren voor de schatkist, maar dat is wel op andere plaatsen te vinden! (Dividendbelasting bv)

Gelukkig staan de mensen met een beperking niet alleen, er is een petitie opgestart. Verschillende mensen met een beperking zijn te zien geweest in actuele programma’s te zien geweest: slapeloze nachten of dagen met weinig rust die ze hard nodig hebben!
En…. Waar gestreden moet worden voor rechtvaardigheid, waar hulp nodig is, staat de SP klaar om mee te helpen in de strijd!

Zo ook deze woensdagmiddag, een actiebijeenkomst in Amsterdam met boeiende sprekers op Video als op het podium. Wat te denken van Maarten van Rossem de brombeer van de TV-hit 'De Slimste Mens', die een vurig pleidooi hield tegen dit onzalige voorstel. Maar ook onze Lilian Marijnissen, het boegbeeld van de SP. Ook Jasper van Dijk, die met een heel ander plan komt. Een jurist die wist te vertellen dat dit plan juridisch niet eens mag (een zeer technisch betoog); zelfs volgens het Verdrag voor de Rechten van de Mens is dit een onvolwaardig besluit!
Verder was daar de voorzitter van de FNV en het CNV voor de werknemers. De bond van de werkgevers liet zich niet zien, maar er waren wel opmerkingen van werkgevers die helemaal tegen deze nieuwe regels zijn, er komen dan immers weer extra administratieve regels bij, er is nu al een administratieve overbelasting!
Ook oud-minister Lodewijk Asscher (PvdA) hield een kort maar vloeiend betoog.
Aan het einde van deze actiemiddag kwamen nu 2 mensen met een beperking aan het woord. Ze zijn inmiddels BN ers geworden, door de actie’s die ze op poten gezet hebben!

Onder luid applaus werd de middag afgesloten door Lillian, werden de mensen uitgenodigd voor een borrel, maar wij gingen weer rustig richting Veenendaal met de Valys...

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier