h

(Europese) campagnedag in het centrum

20 mei 2019

(Europese) campagnedag in het centrum

Foto: Jan Breur
18 mei 2019

Zaterdag morgen,10.00uur, de campagnekar staat klaar met 200 sponzen met tekst om de mensen op te roepen  om op 23 mei te gaan stemmen voor de  Europese verkiezingen! Verder nog een tas met materialen die evt. van pas kunnen komen zoals een bolletje touw, wat extra stiften en natuurlijk een emmertje met tomaatjes.
Baukje komt met de auto met de zwaardere spullen zoals de statafel en de SP Banner, die duidelijk maakt waar we staan! Zoals altijd bij de van Kreelpoort, met aan onze rechterkant de PvdA, Groen Links, Christen-Unie en de SGP.

Vandaag schijnt de zon, de mensen blijven regelmatig staan om het stellingenbord in te vullen, een folder en spons in ontvangst te nemen, een praatje te maken! De taken worden verdeeld, Alja, John,  Baukje en ik (Toke) bijten de spits af; Jan komt wat later de groep versterken! Baukje gaat de Hoofdstraat zelf in om in gesprek te gaan met het publiek, Alja en John delen folders en sponzen uit, ook hier worden gezellige gesprekken gevoerd met de mensen, waarom niet gaan stemmen (geen vertrouwen, ik heb me er nog niet zo in verdiept, ik ben op vakantie). Gelukkig waren er vandaag heel wat jongeren op pad (de jeugd heeft de toekomst); wat willen jullie met Europa?

Foto: Jan Breur

Helaas veel negatieve antwoorden, af en toe jongeren die een bepaalde studie volgden waardoor er bewuste antwoorden kwamen! Andere mensen moesten we er nog even attent  op maken dat deze keer de verkiezingen op een donderdag waren! Waarom dat dan? Omdat het Europese verkiezingen waren door heel Europa, in o.a. Nederland op donderdag, in andere landen op vrijdag, zaterdag,  zondag, met op zondag de uitslag!

Foto: Jan Breur

De krant die ik thuis lees(AD) had nog een extra bijlage over Europa en waarvoor we stemmen! Na een kop soep en een broodje genuttigd te hebben bij een groot warenhuis, was het wisseling van de wacht, de heren (Jan, Sietse en Nico) bleven op de standplaats, nu ging ik de straat in. Een extra rondje om het Stadsstrand waar een Polsstokhoogspring-evenement gaande was, daar stond Baukje alweer te wachten om de grote materialen op te halen; het liep al tegen vieren! De kar was aardig van de sponzen ontdaan. Er werd nog even van een ijsje genoten, nagepraat en dan huiswaarts!

verkiezingspagina

programma

kandidaten

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier