h

Kaderscholing in de Veenderhoeve

29 oktober 2019

Kaderscholing in de Veenderhoeve

Samenwerken voor een betere wereld

Kaderscholing, zaterdag 26 oktober 2019

Plaats: Veenendaal
Locatie: de Veenderhoeve
Wie: Sietse van der Bij (schaduwraadslid) en Toke van de Rovaart (organisatiesecretaris)
Wat: Een scholingsdag voor gevorderde leden
Hoeveel: 100 leden uit het hele land, van Limburg tot Den Helder, van Groningen tot Maastricht!

Onderwerpen: 
Aandragen van en strijd voeren voor het verwerkelijken van alternatieven voor de korte en lange termijn "Het gesprek én de samenwerking aangaan met iedereen die wil en durft te denken over een betere wereld."

Dit door middel van een vraaggesprek met Remi Poppe (oprichter van de SP) en Lieke van Rossum (een van de leden van het scholingsteam), met duidelijke beelden uit vervlogen tijden ondersteund op het grote scherm.

Na een korte pauze kwam een Nieuwe Lonen campagnestrategie naar voren, toegelicht door Jasper van Dijk met medewerking van Jimmy Dijk, vragen en opmerkingen kwamen uit de zaal. Het wordt allemaal nog nader uitgewerkt en komt straks met het landelijk congres in december naar buiten!
Hier werden de aanwezigen stevig aan het werk gezet:
Groepsdiscussies werden gevoerd; strategieën uitgedacht om dit verder uit te werken.

Hierna werden we van een lekkere lunch voorzien, soep, lekkere broodjes en fruit toe! Het prettige van deze locatie was dat er zowel binnen als buiten(dankzij het mooie weer) gebruik van gemaakt kon worden!

Foto: SP Veenendaal

Na de lunch stond er weer een serieus onderwerp op het programma:
Het Nationaal Zorgfonds,
ons plan voor rechtvaardige zorg, door een zorgverlener bij uitstek Henk van Gerven.
Er is veel doorgerekend door het CPB, met tegenslag wordt rekening gehouden, het zou helemaal van start kunnen gaan!
Hoe blazen we het NZF.weer  nieuw leven in? Onderdeel van de zorg is ook het onderhoud van hulpmiddelen, een onderdeel wat in het TV programma  Kassa aan de orde is geweest!

Daarna kwam een scholingsonderwerp aan bod over "Het leveren van fundamentele kritiek op de kapitalistische wereldorde", een onderdeel uit de cursus wat met goede voorbeelden en wisselwerking van de aanwezigen goed uit de verf kwam! Bastiaan van Apeldoorn stond zijn mannetje in dit boeiende onderdeel!

Benen strekken, wat drinken, en dan klaar maken voor het laatste onderdeel: Politiek café met 2 goede sprekers: Ronald van Raak ,Kamerlid met o.a. Binnenlandse zaken in zijn portefeuille, en Arno van der Veen, voorzitter van Rood (Jong in de SP), en een bekende gespreksleider Nico Heymans ( een van de oudere rotten in het vak van het scholingsteam)
Na de voorstelronde kwamen er al snel de nodige vragen uit het publiek die goed beantwoord werden door zowel Ronald als Arno, kwinkslagen van, voor en met het publiek, we konden wel uren doorgaan...
...maar helaas; aan alles komt een einde. Ook aan deze dag.
Veel stof tot nadenken, en om verder mee te gaan!

Maar niet zonder een borrel, fijne gesprekken, en het diner waar voor ieder wat wils was, we met elkaar in gesprek gingen, en tenslotte elkander uitzwaaiden met een "Tot ziens bij een volgend congres, scholing of anderszins."

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier