h

50+ Beurs 2022 in Utrecht!

19 september 2022

50+ Beurs 2022 in Utrecht!

Foto: SP

Na enkele jaren van afwezigheid was daar dan de 50+ beurs weer! Zoals altijd weer in de Jaarbeurs! Even dreigde het openbaarvervoer (in dit geval de trein) roet in het eten te gooien, maar gelukkig werden deze acties opgeschort!

Dit jaar was ook de SP weer present met een mooie actie, dus werd er enkele weken geleden al een oproep geplaatst voor mensen in de stand, 2 dagen kon ik wel, dus mij snel aangemeld!

Onder de bezielende leiding van Ellen Verhoog (na de bekende perikelen welke ingang) gingen we snel aan de slag met o.a. de fam. Rouwet en nog 2 vrijwilligers snel de materialen klaar leggen over de grote, landelijke Koopkrachtactie, de pensioen folder kwam erbij, en het boekje Weet jij het al mochten we uitdelen aan de mensen met (klein) kinderen, met bovendien onze onvolprezen sponzen, die de passanten gretig van ons aannamen!

Vele gesprekken zijn er gevoerd, van mensen die mazzel hadden, anderen die blij waren dat ze het energiecontract volgend jaar pas hoefden te verlengen!
Ook over de pensioenen ging het natuurlijk, niet te vergeten het huidige kabinet (ook hier was de boodschappenlijst voor meneer Rutte (en mevr. Kaag) een dankbaar fenomeen om in te vullen (hier en daar wel gekuist), tot hilariteit van velen!

Ook verschillende kopstukken uit de partij, Arnout Hoekstra (secretaris) Jannie Visser (voorzitter) en onze man over de Pensioenen Bart van Kent, die het erg druk heeft met bijeenkomsten door het hele land samen met anderen om alles over het zgn. Casinopensioen uit te leggen! Ook deze mensen gingen gewoon aan het werk, ze werden er helemaal blij van! 

Foto: SP

Behalve de gesprekken over de 5 koopkrachtknallers, kwam natuurlijk ook ons Prinsjesdag-Protest van a.s. zaterdag 17 september aan bod, velen hadden echter voor deze dag helaas al andere plannen, maar zouden de media in de gaten houden!

Omdat er toch nog wel een korte eindsprint nodig was, (vrijdag was voor ons de laatste beursdag i.v.m. het Prinsjesdagprotest) mocht ik vrijdag ook nog een handje helpen, wat maar goed was ook, want na 8.30 uur reden er geen bussen meer i.v.m. de landelijke staking, mijn bus reed dus niet meer, maar gelukkig was daar de buurtbus, bestuurd door een vrijwilliger (zonder vrijwilligers staat de hele wereld stil) die mij naar het station kon brengen. (De trein reed gelukkig nog wel!) Zo kwam ik een uurtje later dan gepland aan, maar deze laatste dag had ik voorgeen goud willen missen! Wat een gezelligheid, gesprekken met Bart van Kent, een afsluiting met onze boodschappenlijst, de voorzitter van de FNV Tuur Elzinga (ook een SP man)

Foto: SP

Na een gezellig drankje en praatje was het tot morgen/tot ziens en ging iedereen zijn weg, een tevreden beursweek achter ons latend.! 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier