h

Pensioenen

26 mei 2023

Pensioenen

Deze week wordt het spannend in de 1e kamer, want de nieuwe pensioenwet wordt besproken! Die wil de huidige 1e kamer er vlak voor de stemming van 30 mei a.s., er nog snel even doorheen jagen!

De nieuwe pensioen wet(WTP) is erg ingewikkeld. Hij wordt ook wel het Casinopensioen genoemd, omdat wanneer het goed gaat in Nederland er pensioengeld bijkomt, maar gaat het slecht zoals het afgelopen jaar met de inflatie, kan het pensioen zomaar met 7% dalen. Helaas gaan de vaste lasten dan niet mee naar beneden!

Zo kwam ik een echtpaar tegen tijdens het flyeren, dat het heel moeilijk heeft. Er moet nog gewerkt worden, maar wie neemt deze mensen op deze leeftijd nog aan?
Er wordt deze mensen aangeraden om vrijwilligerswerk te gaan doen, maar helaas, daar kunnen ze geen boodschappen van doen. De benzine om er met de auto op uit te gaan is niet te betalen! Ze hadden hun oude dag een beetje anders voorgesteld.
Wel betalen voor de VUT, maar er niet voor in aanmerking komen, of het geld is op!

Zo heb ik weer een heleboel meegemaakt de afgelopen dagen. Veel wijsheid vergaard, en kijken of we een "poot" aan de grond krijgen in het Haagse!
Houd u de nieuwsberichten in de gaten, bekijk evt. websites, en kijk in uw eigen papieren van de AOW of het pensioen, en strijd met ons mee voor een beter Nederland!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier