h

Erepenning voor Piet de Vrije

11 december 2015

Erepenning voor Piet de Vrije

Op dinsdag 8 december reikte burgemeester Wouter Kolff de gemeentelijke onderscheiding Erepenning van Veenendaal uit aan de heer Piet de Vrije.

De Vrije ontving de Erepenning van Veenendaal voor zijn enorme inzet voor de Veenendaalse samenleving. Ruim 20 jaar was hij directeur van Patrimonium Woonservice. Piet de Vrije heeft door zijn functie als directeur de mogelijkheid gekregen om veel meer te doen dan zijn functie inhield. Hij heeft daardoor een belangrijke bijdrage geleverd aan de Veenendaalse samenleving op het gebied van leefbaarheid, duurzaamheid, wonen en zorg.

De Vrije schuwde het publieke debat niet, en maakte zich in zijn functie bij Patrimonium vaak hard voor de betaalbaarheid en beschikbaarheid van woningen. Hierin werkte hij regelmatig samen met de SP.
In 2006 vergezelden hij en zijn dochter Kee SP'ers Nico van Ginkel en Jan Breur naar de huurdemonstratie 'Houd Huren Betaalbaar' in Amsterdam. Ook sprak hij op diverse openbare avonden van de SP, zoals in 'De Plantage' (2013) en in Activiteitencentrum Duivenwal (2015); op beide gelegenheden sprak hij zich uit tegen de verhuurdersheffing. Tevens was hij in 2013 spreker op het door de SP georganiseerde Veense Huurprotest. In 2010 was hij 'gastheer' op het letterlijke hoogtepunt van de SP verkiezingscampagne - bovenop de Entrada Toren.

De SP feliciteert Piet de Vrije met deze onderscheiding.

Foto: Cor van Londen

Erepenning van Veenendaal

Het college van burgemeester en wethouders heeft een gemeentelijke onderscheiding ingesteld voor personen of instanties die zich op een bijzondere manier verdienstelijk hebben gemaakt voor de Veenendaalse samenleving. Met deze onderscheiding geeft het college een bijzondere blijk van waardering aan de heer De Vrije.

Reactie toevoegen

U bent hier