h

Van der Bij benoemd tot raadscommissielid

2 april 2016

Van der Bij benoemd tot raadscommissielid

Foto: SP Veenendaal

SP'er Sietse van der Bij is in de gemeenteraads-vergadering van 31 maart benoemd tot raadscommissielid. De uitslag was unaniem.

Een raadscommissielid, ook wel schaduwraadslid genoemd, neemt met gemeenteraadsleden deel aan commissievergaderingen. In deze commissie worden raadsbesluiten voorbereid, en wordt er met wethouders gesproken over beleidsvoornemens en actuele zaken.

De daadwerkelijke besluitvorming vindt plaats in de gemeenteraad, door gemeenteraadsleden. Die stemmen ook over het toelaten van mensen tot lid van de raadscommissie...


Uitslag Unaniem

Foto: SP Veenendaal

Over personen wordt anoniem gestemd, door middel van een stembriefje. De voorzitter van het stembureau, André Groenewegen (ChristenUnie) maakte de uitslag bekend: alle uitgebrachte stemmen waren voor Van der Bij.


Benoemd en Genoemd

Foto: SP Veenendaal

Nauwelijks was Van der Bij benoemd, of zijn naam werd al genoemd in een raadsdebat. Wethouder Beckerman meende zijn invloed te herkennen in een voorstel dat de SP deed voor het Beleidskader Sport.

De SP wil dat de verenigingen die benadeeld zijn door de bouw van de sporthal in Veenendaal Oost, meer ruimte krijgen om inkomsten te genereren door middel van verhuur van hun accomodatie.

Eén van die verenigingen is SKF Korfbal; waar Van der Bij vrijwilliger is. Beckerman, zelf ook een SKF'er, kent Van der Bij via de club.


Gedreven SP'er

Foto: SP Veenendaal

Behalve actief SKF'er is Van der Bij ook een gedreven SP'er. Sinds 2006 is hij lid van de partij, en heeft hij deelgenomen aan talloze acties. Hij vertegenwoordigde de SP op het Cultuurdebat in de verkiezingscampagne van 2014 (samen met Charlotte Passchier - die ook raadscommissielid is geweest).

Zijn achtergrond in de detailhandel maakte dat hij kon spreken als Ervaringsdeskundige op de thema-avond over de 24uurs-economie, die de SP in 2015 organiseerde.


Felicitaties

Burgemeester Wouter Kolff was, na bekendmaking van de uitslag, de eerste om Van der Bij te feliciteren. Daarna volgden er nog vele andere felicitaties...

Foto: SP Veenendaal
Felicitaties van afdelingsvoorzitter Baukje Hiemstra

Foto: SP Veenendaal
Felicitaties van fractievoorzitter Jan Breur

De SP feliciteert Van der Bij van harte met zijn benoeming en wenst hem veel succes bij de taak die hem wacht...


Foto: SP Veenendaal

Blogs:

Reactie toevoegen

U bent hier