h

Young & United op ROODSTOCK

26 augustus 2016

Young & United op ROODSTOCK

Foto: Young & United

De beweging Young&United zal present zijn op het strandfestival ROODSTOCK, dat de SP organiseert op het Stadsstrand in Veenendaal. Young&United is bekend vanwege hun acties voor een eerlijk loon voor jongeren.

Jeugdloon WTF?

Young&United wil dat iedereen vanaf 18 jaar het volwassen loon krijgt. Hun acties tegen het jeugdloon zijn in het oog springend. Bijvoorbeeld een jongen die in een half pak de aandeelhoudersvergadering van AHOLD toesprak.

Nederland heeft het laagste minimumjeugdloon is de laagste van west-Europa. Het Nederlandse jeugloon is slechts 45% van het volwassen loon. Ter vergelijking: in België is dat 82%, in het Verenigd Koninkrijk 83% - en in veel landen krijgen jongeren vanaf 18 jaar het volwassen loon. Nederlandse jongeren moeten tot hun 23e wachten tot ze volwaardig worden uitbetaald.

Zo kan het gebeuren dat Nederlandse jongeren met een full-time baan alsnog onder de wettelijke armoedegrens blijven steken...

De SP en het jeugdloon...

Foto: SP Veenendaal

In hun inzet voor een eerlijk loon mag Young&United zich gesteund weten door de SP. Bij veel Young&United-acties is de SP aanwezig.

Vorig jaar had de SP nog een eigen actie in Veenendaal; waarbij er 'anti-Bonuskaarten' werden uitgedeeld. Dit, om te wijzen op het schrille contrast tussen uurlonen van de jonge werknemers van Albert Heijn (€5,96) en een Ahold-topman (€1634,-).

Gemeenten als Utrecht en Amsterdam betalen, met steun van de SP, het volwassen loon aan al hun werknemers vanaf 18 jaar. De SP deed hiertoe ook een voorstel in Veenendaal, maar kreeg hiervoor geen meerderheid.


Foto: SP Veenendaal

 

Foto: Young & United / www.youngandunited.nl

ROODSTOCK STRANDFESTIVAL

Zaterdag 3 September 2016

13:00u STANDSSTRAND LANDJEPIK VEENENDAAL

download de flyer

Reactie toevoegen

U bent hier