h

Vredesweek met de SP

24 september 2016

Vredesweek met de SP

Foto: SP Veenendaal

De afgelopen week was het Vredesweek. De SP zorgde ervoor dat dit ook in Veenendaal niet onopgemerkt is gebleven.

Gedurende deze week is de vredeskrant 'VREDE en SOLIDARITEIT' verspreid op verschillende plekken in Veenendaal. Afgelopen woensdag, tijdens de Internationale Dag van de Vrede, was TEAM SP aanwezig op het gemeentehuis. Ook hier werd de vredeskrant verspreid en werd de vredesvlag getoond.

Eerder deze maand wapperde de vredesvlag op het door de SP georganiseerde ROODSTOCK strandfestival.

Vredesvlag

In de gemeenteraad pleitte SP-fractievoorzitter Jan Breur ervoor om de vredesvlag, gedurdende de Vredesweek, te hijsen bij het gemeentehuis.

Hij kreeg hiervoor geen meerderheid; vandaar dat TEAM SP nu met de vlag in de hand stond. Tijdens de bespreking waarschuwde burgemeester Kolff voor een wildgroei aan vlaggen ~ hij moest er niet aan denken "dat de IS-vlag gehesen zou worden bij het gemeentehuis."

Vredesweek; Dag van de Vrede

Foto: SP Veenendaal

De Vredesweek wordt jaarlijks in de week van 21 september georganiseerd; sinds 1967. In 1981 hebben de Verenigde Naties resolutie 36/67 aangenomen, waarmee 21 september is uitgeroepen tot Internationale Dag van de Vrede.

In Veenendaal is het vooral de SP die actief een stem geeft aan de vredesbeweging. Naast een pleidooi voor de vredesvlag in de gemeenteraad, bracht de partij ook op andere manieren dat het streven naar vrede onder de aandacht.

Het thema speelde een grote rol op het ROODSTOCK strandfestival, waar de vredesvlag prominent wapperde. En de partij zet zich actief in tijdens de Vredesweek; via haar blogs besteedde afdelingsvoorzitter Baukje Hiemstra aandacht hieraan. Ze nodigde haar lezers uit om mee te doen, en schreef een verslagje van de actie van afgelopen woensdag; de Internationale Dag van de Vrede.

Reactie toevoegen

U bent hier