h

Wie is Esther Brouwer-Heida?

9 september 2016

Wie is Esther Brouwer-Heida?

Foto: SP Veenendaal

Op het ROODSTOCK strandfestival kon Veenendaal kennismaken met een nieuw talent in de SP-gelederen. Esther Brouwer-Heida. Om haar beter te leren kennen, stelden we haar een paar vragen.

Welcome to TEAM SP, Esther Brouwer-Heida
I hope you survive the experience...
naar X-men (Marvel Comics)

Wie ben je?
Mijn naam is Esther Brouwer - Heida, sinds 1 jaar getrouwd en ik woon samen met mijn man. Ik ben een energieke jonge vrouw van 24 lentes jong, en werk met veel plezier fulltime in de Sales. Mijn opleidingen heb ik allemaal in de horeca gedaan; dit is een prachtig vak dat ik jarenlang met veel liefde heb beoefend. Helaas door lichamelijke klachten was het beter een andere richting te kiezen, en heb gelukkig een nieuwe onwijs leuke uitdaging in de Sales gevonden. Ook heb ik nog tussen de horeca en de Sales in voor de FNV Horecabond gewerkt, horeca combineren met strijden voor de rechten van de werknemers vond ik geweldig!

Hoe lang ben je lid van de SP en hoe ben je lid geworden?
Ik ben pas sinds een aantal maanden lid van de SP, een enthousiaste vrijwilliger genaamd Toke stond aan mijn deur op een avond voor het zorgfonds. Na een leuk gesprek met haar wist ik zeker dat ik hier meer over wilde weten, mijn interesse voor veel standpunten van de SP is er altijd al geweest. Zo ging het balletje rollen.

Net lid van de SP, en gelijk betrokken bij de organisatie van ROODSTOCK. Is dat niet eng, zo gelijk in het diepe?
Vond het onwijs tof dat ik er juist direct bij betrokken werd, voelde een warm en enthousiast welkom. Meedenken en brainstormen vind ik heel leuk, en de ideeën stroomde er allemaal zo uit.  Ik ben gek op uitdagingen, dus dit organiseren met de heren was een leuk begin!

Je werkte samen met oudgedienden Jan Breur en Sietse van der Bij. Hoe was de samenwerking met die oude rotten?
Het zijn beide ontzettend leuke mannen, die me alles in alle rust uitlegde en me er direct bij betrokken. Onze ideeën lagen vaak niet ver van elkaar af, hebben heel wat gelachen, en hebben uiteindelijk een mooie eerste editie van ROODSTOCK samen neergezet! 

Je bent afkomstig van Young&United; is dat erg verschillend van de SP?
Ik ben ruim een jaar actief organizer geweest voor de Young & United campagne, dit deed ik samen met de aangesloten jongeren uit Den Haag.
Natuurlijk zijn er verschillen, maar het belangrijkste aspect is dat je strijd voor waar je achter staat. Je voegt daad aan het woord; als je niets doet veranderd er ook niets! Dat geldt nu ook voor de SP, hier ga ik me met net zoveel plezier en doorzettingsvermogen inzetten als bij Young & United.

Welk van de drie hoofdthema's (zorg/loon/vrede) op ROODSTOCK spreekt jou het meest aan?
Uiteraard vind ik ze alle 3 erg belangrijk, maar als ik er dan toch 1 moet kiezen is het de zorg.
Zelf kamp ik ook met een chronische gewrichtsziekte. Je betaalt elke maand al een flink bedrag voor je zorgverzekering, allemaal extra plus pakketten, en nog moet je puntje bij paaltje voor zoveel kosten zelf opdraaien. En dat eigen risico, weg ermee! 1 Zorgverzekering voor iedereen, zonder eigen risico, dat is waar ik me heel graag hard voor wil maken.

Wat is jouw boodschap voor de wereld?
Blijf niet stilzitten, blijf niet zwijgen, sta op en verenig jezelf en strijd waar je voor staat!

Foto: SP Veenendaal

Foto: SP Veenendaal

Foto: SP Veenendaal

Foto: SP Veenendaal
Ook lid worden?

Klik hier!

Reactie toevoegen

U bent hier