h

Jan Breur... BACK2SCHOOL

12 oktober 2016

Jan Breur... BACK2SCHOOL

Foto: CLV Maatschappijleer

SP-Fractievoorzitter Jan Breur was vandaag terug op zijn oude school; het CLV. Hier gaf hij een gastles over politiek in het algemeen, en de gemeenteraad in het bijzonder.

De les behelste vooral de werking van het politieke systeem, maar gaandeweg kwamen er behoorlijk wat inhoudelijke kwesties aan bod, zoals de koopzondag, de eigen bijdragen in de zorg, en de sluitingstijden in de horeca.

Ook kwam Breur's verleden bij de Veense Jongerenraad ter sprake; en de relatie tussen de gemeenteraad en de Provinciale Staten.

Breur: "Het was een heel gezellige les, waarin veel zaken ter sprake kwamen. De leerlingen waren echt supergeïnteresseerd, en deden leuk mee. Dit wil ik wel vaker doen.

Foto's:

Foto: CLV Maatschappijleer

Foto: CLV Maatschappijleer

Breur's oude school aan de Kerkewijk, het CLV; en lokaal S43

Foto: CLV Maatschappijleer

Foto: CLV Maatschappijleer

Voor de klas...

Reacties

Mooi iniatief en super dat je hier aan mee doet! Door er te zijn kan de politiek zich beter verbinden en luisteren naar de leerlingen. En zeker iets zoals je jongerenraad verdiend zeker ook aandacht op dit soort momenten. Jongeren zijn de toekomst en ze laten weten dat ze hun stem ook al voor hun 18e levensjaar al zeker kunnen laten horen via diverse kanalen en manieren.

Al met al goed om te zien.

Reactie toevoegen

U bent hier