h

TEAM SP ontmoet Bort Koelewijn

12 november 2016

TEAM SP ontmoet Bort Koelewijn

Foto: Renate Breevaart

Gistermiddag (vrijdag 11 november) heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen informateur Bort Koelewijn en een afvaardiging van de SP. TEAM SP werd in dit gesprek vertegenwoordigd door fractievoorzitter Jan Breur en raadscommissielid Sietse van der Bij.

De informateur moet kijken welke mogelijkheden er zijn om een nieuw bestuur voor Veenendaal in stelling te brengen; nu twee weken geleden de volledige wethoudersploeg hun ontslag heeft aangeboden.

De SP'ers kijken terug op een goed gesprek.

Snel aan de slag

De huidige wethoudersploeg heeft nog tot het eind van deze maand, voordat zij 'het pand verlaten'. Tot er een nieuwe wethoudersploeg staat, moet burgemeester Kolff dan in zijn eentje het College van Burgemeester en Wethouders vertegenwoordigen.

De SP hoopt dat er snel een nieuwe club wethouders aan de slag kan. Vorige week kwamen fractie en bestuur samen om de ontstane situatie analyseren, en om de inzet voor het gesprek met Koelewijn te bepalen.

Foto: Jan Breur

Volgens de SP moet het haalbaar zijn dat er snel een nieuwe wethoudersploeg van start gaat; er valt immers niet veel te onderhandelen. Er is nog maar één vol jaar te gaan voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen, en voor dat ene jaar is de begroting al vastgesteld.

Dit was ook de boodschap die fractievoorzitter Jan Breur afgelopen donderdag aan de gemeenteraad meegaf. Toen werd er besloten welke onderwerpen er niet meer behandeld worden in afwachting van het nieuwe College. Dit is een omvangrijke lijst gebleken; wat de SP betreft zijn er te veel onderwerpen 'in de koelkast' geplaatst.

De SP wil dat Veenendaal zo snel mogelijk van de pauzestand af wordt gehaald. Veenendaal verdient een kordaat bestuur.

Reactie toevoegen

U bent hier