h

Duurzaamheidslening beschikbaar

16 januari 2018

Duurzaamheidslening beschikbaar

Gemeente Veenendaal stimuleert inwoners bij het nemen van duurzame maatregelen en biedt daarom vanaf nu de Duurzaamheidslening aan. Dit is een lening waarmee bewoners tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan hun woning kunnen financieren. Dit scheelt energiekosten en het woont comfortabeler.

In 2035 woont heel Veenendaal energieneutraal, dat is de ambitie van de gemeente Veenendaal. Wethouder Nermina Kundic: “Het aanbieden van de duurzaamheidslening is een van de vele acties die we inzetten om het voor onze inwoners makkelijker te maken. Door bijvoorbeeld isolatiemaatregelen te realiseren, kan al snel een rendement van 9% behaald worden. Waardoor maandelijkse energielasten verminderen.”

Met de duurzaamheidslening financieren inwoners energiebesparende maatregelen zoals een warmtepomp, isolatie, zonnepanelen en isolerend glas. Het bedrag dat geleend kan worden is minimaal 2.500 euro en maximaal 25.000 euro. De zeer lage rente staat vast gedurende de looptijd van de lening. Het gaat om een zogenaamd consumptief krediet, dat maandelijks afgelost wordt en verstrekt wordt via een bouwkrediet.

Aanvragen

Het aanvragen van de duurzaamheidslening verloopt via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Via veenendaal.nl/duurzaamheidslening kunnen inwoners van Veenendaal de lening gemakkelijk digitaal aanvragen.

Eerst gratis deskundig advies?

Bij het Energieloket Veenendaal kunnen mensen terecht voor persoonlijk advies over maatregelen voor een energiezuiniger huis. Teun van Roekel van het Energieloket is bereikbaar via 06-10731261 of energieloket@veenendaal.nl op maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 21 uur, en op zaterdag tussen 9 en 15 uur. Informatie over duurzame maatregelen en het Energieloket is ook te vinden via de website www.nieuweenergieveenendaal.nl.

De SP en duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor de SP. De SP wil graag dat toekomstige generaties opgroeien in een schone, veilige en gezonde wereld. Dat is een verantwoordelijkheid van ons allemaal.

In de hoofdstukken 'welbevinden', 'openbare ruimte' en 'toekomst' van het verkiezingsprogramma 'Met elkaar voor Veenendaal' staan verschillende actiepunten op het vlak van duurzaamheid, waar de SP zich de komende jaren in Veenendaal voor wil inspannen.

Reactie toevoegen

U bent hier