h

Franse Gat; alles naar wens?

25 januari 2018

Franse Gat; alles naar wens?

Foto: Cor van Londen

TEAM SP is deze week weer actief in het Franse Gat. In een aantal straten houdt de partij een enquête. Hiermee willen ze achterhalen of de beloften, die Patrimonium Woonservice aan Buurtcommitee KaBeCo heeft gedaan, naar tevredenheid worden ingelost.

KaBeCo staat voor Klaas KAterstraat, W.C. BEeremansstraat en Dr. COlijnstraat. Het commitee is opgericht toen, op een bewonersavond die de SP organiseerde, veel mensen in de buurt te maken bleken te hebben met achterstallig onderhoud aan hun woningen. Buurtcommitee KaBeCo bracht middels een enquête de klachten in kaart en presenteerde deze aan Patrimonium Woonservice. Deze zegde op haar beurt toe de klachten voortvarend op te pakken.

Foto: Cor van Londen

Inmiddels zijn we een jaar verder, en is de SP razend benieuwd hoe één en ander verloopt. Deze week zijn er enquêtes verspreid in de betreffende straten, die later weer worden opgehaald.

Goed en betaalbaar wonen is een belangrijk thema voor de SP. De SP wil dat de gemeente het ontwikkelen van betaalbare en goedkope woningen stimuleert, zodat iedereen zich een (passende) woning kan veroorloven.
Het huidige gemeentebestuur zet juist een rem op betaalbare woningen en wil dat Veenendaal juist duurdere woningen bijbouwt.

In het hoofdstuk 'welbevinden' van het SP-verkiezingsprogramma 'met elkaar voor Veenendaal' zijn verschillende paragrafen gewijd aan wonen.

Reactie toevoegen

U bent hier