h

College wil bouwen op stadsstrand

1 februari 2018

College wil bouwen op stadsstrand

Foto: Jan Breur

Zand en speeltoestellen verdwijnen

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft een voorkeursvariant uitgekozen voor de toekomst van het stadsstrand. Hierover zal de gemeenteraad een beslissing nemen, maar niet voor dat inwoners zich hebben kunnen uitspreken tijdens het stadsgesprek op 8 februari aanstaande. Als het plan van het College het haalt, blijft er echter niet of nauwelijks een strand over...

De voorkeur van het College gaat namelijk uit naar een plan waarin slechts een deel van het stadsstrand bij de gracht behouden blijft, het en met name aan de zijde van de Tuinstraat wordt gebouwd. Op de tekening van het plan is er echter geen zand meer te zien, en zijn ook de speeltoestellen verdwenen.

Op 8 februari aanstaande organiseert de gemeenteraad een stadsgesprek over het stadsstrand. Tijdens dit gesprek worden de 6 plannen en het voorkeursmodel van het college getoond. Tijdens het stadsgesprek, dat plaatsvindt in de raadzaal van het gemeentehuis, op 8 februari (aanvang 19.30 uur) is iedereen welkom om te reageren op de plannen. In de week van 12 februari wordt het voorstel in de raadscommissie behandeld. Daarna staat het onderwerp geagendeerd voor de raadsvergadering van 22 februari.

Wethouder Stroobosscher vindt dat hij een goed plan heeft gemaakt: "We zijn er op deze manier in geslaagd om een voorkeursmodel te maken dat de waarde van het huidige stadsstrand centraal stelt en ook ruimte blijft bieden aan de initiatieven uit de samenleving. Maar ook de juiste voorwaarde creëert voor het goed functioneren van een groot deel van centrum. Deze locatie is een cruciale schakel in het centrum". De exacte inrichting van het stadsstrand kan in een later stadium worden bepaald. Hierbij worden de omgeving en andere betrokken partijen betrokken.

De SP is echter minder te spreken over het plan van het College. Woordvoerder Sietse van der Bij: "De afgelopen zomer hebben bijna elfduizend mensen getekend voor behoud van het volledige stadsstrand. Dat is iets anders dan een grasveldje achter een gebouw. Op de tekening zie ik wat groen, maar van een stadsstrand is echt geen sprake..."

Het plan van het College heeft één voordeel: het idee om de Lampegiet naar het strand te verplaatsen lijkt hiermee definitief van de baan...

Foto: SP Veenendaal

Meer informatie:

Reactie toevoegen

U bent hier