h

Toekomstbestendige Volwasseneneducatie

21 april 2018

Toekomstbestendige Volwasseneneducatie

Foto: Jan Breur

Fusie bibliotheek en volksuniversiteit

Volwasseneneducatie in Veenendaal gaat er anders uitzien. De Volksuniversiteit en de Bibliotheek hebben plannen om samen te gaan. Afgelopen donderdag (19 april) mochten de politieke partijen zeggen wat ze daarvan vinden, in een consultatie tijdens de vergadering van de raadscommissie.

De SP liet hierbij weten enthousiast te zijn over de plannen. Ze zien er veelbelovend uit.
Waar de SP minder enthousiast over is, is de noodzaak van waaruit de plannen zijn ontstaan. De gemeente rekent torenhoge huurprijzen voor haar culturele vastgoed, waardoor de Volksuniversiteit nauwelijks geld overhield voor haar activiteiten. Ze kan simpelweg niet meer op eigen benen staan.

Voor de SP is dit een aanhoudend punt van zorg. De culturele sector in Veenendaal werkt hard, maar moet het met betrekkelijk weinig middelen doen - en wordt geconfronteerd met hoge huurkosten.
De SP wil dat de gemeente meer doet om het culturele aanbod te handhaven, ondersteunen en handhaven. Een gevleugelde uitspraak van de partij is: "Geld voor cultuur! Niet huur!"

Dit gezegd hebbende gaf de SP, net als de andere partijen, groen licht aan de doorontwikkeling en uitwerking van de plannen. En hiermee is de volwasseneneductie in Veenendaal toekomstbestendig gemaakt.

Reacties

Helemaal oké

Reactie toevoegen

U bent hier