h

Zomerspecial 2018: "Onze Revolutie"

16 juli 2018

Zomerspecial 2018: "Onze Revolutie"

Foto: AJ Breur

Een toekomst om in te geloven

Het boek 'Onze Revolutie' van Bernie Sanders is dit jaar het thema van de zomerspecial op veenendaal.sp.nl.
Traditiegetrouw zullen er gedurende de zomervakantie verdiepende blogs van de hand van fractievoorzitter Jan Breur op de site verschijnen. Het boek van Sanders zal hierin de rode draad zijn. Het is voor het eerst dat werk van een nog levende schrijver centraal staat in de zomerspecial.

OUR REVOLUTION (Onze Revolutie) is het boek waarin Bernie Sanders (1941) kort terugblikt op zijn race voor de democratische kandidatuur voor het presidentschap van de Verenigde Staten. Maar bovenal zet hij in het boek uiteen wat er mis is in de Amerikaanse politiek, en wat zijn plannen en ideeën zijn om dat goed te maken.
Sanders mocht de race om de kandidatuur (door vuil spel van de partijleiding) dan wel verloren hebben aan Hillary Clinton; zijn campagne in de voorverkiezingen hebben hem tot de meest populaire politicus van de VS gemaakt en veel belangstelling gegenereerd voor zijn ideeën.

In de zomerspecial neemt Breur een aantal van de onderwerpen uit het boek van Sanders, en legt ze tegen de Europese, Nederlandse en Veenendaalse situatie. Breur gaat op zoek naar de toepasbaarheid van Sanders' ideeën en de lessen die er van de Amerikaanse Democratisch-Socialist te leren zijn.

Eerdere zomerspecials betroffen:

Reactie toevoegen

U bent hier