h

Duurzame schoolgebouwen...

29 november 2018

Duurzame schoolgebouwen...

Foto: CLV Maatschappijleer

Veenendaal wil in 2035 energieneutraal zijn. Dat vergt dat er duurzaam gebouwd moet worden; bijvoorbeeld in de realisatie van schoolgebouwen. Vorige week (donderdag 22 november) sprak de gemeenteraad over een tweetal schoolgebouwen. En hun energieneutraliteit...

Het IKC (Integraal Kindcentrum) dat in Veenendaal West moet verrijzen zou VOLLEDIG energieneutraal gebouwd moeten worden. Voor de VVD is dat nét iets te duurzaam; zij stelden voor om er een tandje minder van te maken. Hun voorstel, om de ambitie naar beneden te schroeven, kreeg echter geen meerderheid achter zich.

Bij de renovatie van het CLV speelde juist het omgekeerde. Deze zou niet volledig, maar BIJNA energieneutraal worden gerealiseerd. GroenLinks, SP en anderen stelden voor om de ambitie voor dit gebouw op te schroeven en ook dit gebouw volledig energieneutraal te maken. Omdat de ChristenUnie voor dit gebouw van het duurzame naar het minder duurzame kamp was overgelopen, behaalde ook dit voorstel geen meerderheid.

Amendement (CLV)

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier