h

SP Veenendaal geeft rijkdom weg

21 december 2019

SP Veenendaal geeft rijkdom weg

Foto: Peter van de Rovaart

De SP heeft dit jaar een bijzonder kerstgeschenk voor het College en de overige raadsfracties. Het boek 'Rijkdom' van de filosofe Ingrid Robeyns. Fractielid AJ Breur heeft dit jaar, tijdens het zomerreces, een vierdelige bespreking hiervan geschreven op de website van SP Veenendaal.

In het boek zet Robeyns uiteen waarom de toenemende ongelijkheid onwenselijk is. Het is niet erg ethisch, brengt de democratie in gevaar, de ecologische plicht wordt niet nagekomen, er wordt niet op de noden van anderen gelet, het gaat om onverdiend vermogen, en is ook niet in het belang de superrijken zelf – zo stelt Robeyns.

Wat de SP betreft, zijn de beschouwingen van Robeyns op dit thema zeer waardevol. De partij hoopt dat politiek Veenendaal z'n voordeel doet met de lessen uit het boek, en dat dit terug is te zien in de voorstellen en besluiten die in de raadszaal aan bod komen.

Blogreeks AJ Breur

Rijkdom en inkomensongelijkheid

Foto: AJ Breur

Reactie toevoegen

U bent hier