h

Novemberdebat 2020 afgeblazen

3 november 2020

Novemberdebat 2020 afgeblazen

Foto: AJ Breur

Coronacrisis gooit roet in het eten

Het Novemberdebat, dat de SP jaarlijks organiseert in Veenendaal, gaat dit jaar niet door. Vanwege de coronacrisis heeft het bestuur van de Veense SP besloten om het debat af te gelasten. De SP hoopt in 2021 wel weer een Novemberdebat te kunnen organiseren.

"Het Novemberdebat heeft altijd als motto: iedereen welkom," aldus fractievoorzitter Jan Breur, en geestelijk vader van het Novemberdebat. "Omdat we een veilig debat willen hebben, en wij ons aan de regels willen houden, kunnen we dat motto niet waarmaken dit jaar. We hopen dat het virus de komende tijd dusdanig wordt ingeperkt, dat we volgend jaar alsnog een steengoed Noveberdebat kunnen neerzetten."

Foto: Cor van Londen

SP Veenendaal organiseerde het eerste Novemberdebat in 2004; 15 jaar na het vallen van de Berlijnse Muur. Jaarlijks werd er een ander politiek of maatschappelijk thema besproken door een divers panel. Eerste- en Tweede-Kamerleden, wethouders, gemeenteraadsleden, (ervarings)deskundigen, leden van de jongerenraad...
mensen van allerlei pluimage schoven aan.

"Het mooie van het Novemberdebat is dat het nooit een wedstrijdje gelijkhebben is geweest," zegt Breur. "De deelnemers en het publiek kwamen om echt iets te leren. Luisteren is minstens zo belangrijk als praten. Ik hoop dat we dat volgend jaar weer zo kunnen inrichten, met een spraakmakend thema."


Zie ook:
Novemberdebatten:

Reactie toevoegen

U bent hier