h

LIEFDE IS: De koek EERLIJK verdelen...

15 februari 2021

LIEFDE IS: De koek EERLIJK verdelen...

Foto: SP Veenendaal

Valentijnsdag met de SP

Afgelopen weekend was het Valentijnsdag: de dag om je liefde kenbaar te maken aan iemand die je bewondert. Daarom ging de SP bij verschillende verzorgingshuizen in Veenendaal langs om een Valentijn te bezorgen aan het personeel. Want zorgpersoneel werkt zich een slag in de rondte en dat mag best gewaardeerd worden.

Op diverse locaties kwamen vrijwilligers van de SP langs met een grote doos vol koeken. Daarbij een hart met de tekst: "Liefde is: de koek eerlijk verdelen."

Foto: SP Veenendaal

Het afgelopen jaar heeft de SP regelmatig actie gevoerd voor betere salarissen en arbeidsomstandigheden in de zorg. Na een lange strijd heeft de Tweede Kamer eindelijk een motie aangenomen om het loon voor zorgpersoneel te verhogen. Alleen... het kabinet weigert deze motie uit te voeren.

"Zolang VVD en CDA in het kabinet zitten, gaan de zorgsalarissen niet omgoog," aldus fractievoorzitter Jan Breur. "Is er eindelijk een motie aangenomen om dit te regelen, dan weigert het kabinet deze uit te voeren. De SP maakt een andere keuze. Wij vinden dat bij zwaar en belangrijk werk ook een goede beloning hoort. Dat is wel zo eerlijk."

Foto: SP Veenendaal


Meer over deze actie op onze Facebook-pagina.

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier